term ID:
parent cat ID:94
post ID:6245
category_94
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Mi a fényterápia, hogyan működik, és milyen hatása van? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Mi a fényterápia, hogyan működik, és milyen hatása van?

A vizuális élmények bűvöletét valószínűleg mindannyian szívből kedveljük, és ha megkérdezzük a környezetünkben élőket, biztosan mindenki meg tudja határozni a kedvenc színét. Lehet ez egy vidám szín, nyugtató, vagy akár egy kissé melankolikusabb. Ám a színek gyönyöre nemcsak hangulatunkat képes befolyásolni, hanem egészségünkre is jótékony hatást gyakorol. A színek ezen bámulatos tulajdonságát alkalmazza a fényterápia, amelynek során egy szimpla fejfájástól kezdve az egészen komoly rendellenességekig mindenre kínál megoldást. Nézzük, miben rejlik a varázs!

Néhány fényterápiás infraszauna a sok közül


Színkavalkád és az emberi szervezet

Sokaknak a színterápia új keletű dolognak tetszhet, azonban nem árt tudni, hogy már évtizedekkel ezelőtt foglalkoztak a színek emberi szervezetre gyakorolt hatásával. Tilgner, Diechuss és Hollwich voltak az úttörők ebben: a színek vegetatív idegrendszerre, a máj anyagcseréjére, és a vér összetételére való hatását is vizsgálták többek közt, valamint számos kísérlettel támasztották alá elképzeléseiket. Sőt mi több, már az ókori egyiptomiak is tisztában voltak ezzel a kíméletes gyógyítási praktikával, ugyanis színes függönyökkel elfedett szobákba fektették betegeiket, és a függönyökön keresztül a nap sugarai ráfestették a drapériák színeit a gyógyulni vágyókra. Hitték, hogy ettől az ápolásra vágyó máris a gyógyulás csodálatos útjára lépett.

Amit csak kevesen tudnak…

A színek mindegyike elektromágneses rezgésekkel rendelkezik, és akkor is hatnak hangulatainkra, lelkünkre, ha észre sem vesszük, vagyis nem vagyunk tudatában. Elég, ha csak arra gondolunk, mennyire szeretjük a végtelen erdő mély zöldjét, ami a legstresszesebb nap után is képes megnyugtatni minket, vagy ha a derült ég kellemes kékjében fürösztjük képzeletünket, ami szinte azonnal felemel, és elpihenteti gondolatainkat. A színek a fény különböző típusai, alakjai, és a fény maga pedig elengedhetetlen a növények fotoszintéziséhez ugyanúgy, mint az emberi szervezet megfelelő működéséhez, a különböző fénytípusok pedig mind-mind más gyógyerővel hatnak ránk.

Mit válasszunk?

A színek gazdag árnyalatvilágából nem mindig egyszerű kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet. Néhány egyszerű praktikával is sokat segíthetünk nemcsak magunkon, hanem környezetünkön is: elég bevetni egy vidám színű festményt, nyugtató tónusú terítőket, függönyöket, sőt mi több, a szoba falainak színeivel is operálhatunk. Ha egy esős napon vidám színű ruhát öltünk, máris más lesz a hangulatunk, a vöröses árnyalatok a vérkeringést segítik, míg például a sárga színek az emésztésre hatnak kedvezően. A legfontosabb az, hogy minden esetben a harmóniára törekedjünk, és olyan árnyalatokat válasszunk, amelyeket szeretünk, amelyekben jól érezzük magunkat, hiszen a színekkel a cél mindig az idilli hangulat, és a gyógyulást elérése.

A színek ereje

Érdemes egy kicsit alaposabban górcső alá vennünk az egyes színek hatásait, hogy könnyebb eligazodjunk a labirintusban, és megtaláljuk az ideális árnyalatokat:

  • Vörös: a vörös szín minden esetben az élet alapelemét jelenti, a vérkeringést segíti elő, felpezsdít, energetizál.
  • Narancssárga: az életvidámság, a boldogság, és a derű színe, amely erőt sugároz. A fizikai energia növelésére képes, fokozza az étvágyat, és jótékonyan hat a mellékvesére.
  • Sárga: a jóság, és a gondolkodás színének tartják, amely az emésztést segíti, emellett pedig képes erősíteni az idegeket, és természetesen derűt, jókedvet sugároz.
  • Zöld: a zöld a remény, és a megújulás, színe, ami az érrendszeri betegségek tökéletes ellenszere, és az idegrendszer harmonizálására is képes.
  • Világoskék: a végtelenség szimbólumának tartják, ami a gyomor tisztítására, fájdalomcsillapításra, lazításra kiválóan alkalmas, és természetesen, mint a kék tiszta árnyalatai, ez is megnyugtat.
  • Királykék: az intuíció színe, a spirituális érzékenység árnyalata, és az elme tudatalatti központjának tónusa. Az álmatlanság, az idegesség leküzdésére tökéletes, és a biztonságérzetet is növeli.
  • Lila: kiváló stresszoldó szín, ami a fejfájásra, hormonális problémákra is jótékonyan hat.
  • Fehér: a magabiztosság, a hatalom színe, amelynek univerzális hatása van. Belső szerveink működésére éppolyan hatékony, mint a gyulladások csökkentésére.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése