term ID:
parent cat ID:94
post ID:5378
category_94
Tartalomjegyzék erről az oldalról: 10 dolog amit érdemes tudni az infraszaunáról – az infraszaunázás 10 jótékony hatása. Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

10 dolog amit érdemes tudni az infraszaunáról – az infraszaunázás 10 jótékony hatása.

Az infraszaunázás igen kellemes, pihentető tevékenység, de legtöbbünk nincs teljesen tisztában áldott hatásaival. A következőkben leírtunk 10 dolgot, ami sokunkat érint, és mindenképpen érdemes tudni róla.

1. Az infraszaunázás fájdalomcsökkentő hatása.

Az infraszaunák infrasugarai, és azok hője mélyen a bőrünk alá hatolnak, ezzel segíti a külső véredények kitágítását, és így enyhülést és gyógyulást képesek hozni az izom-, és lágy szövetek sérüléseinek részére.

2. Az infraszaunázás gyógyító hatása.

Az infraszaunák sugárzói által kibocsájtott infravörös hő jelentős számú betegség - például keringési zavarok, végtagban lévő fájdalmak csökkentésére, ízületi gyulladások, reuma, allergia, különböző bőr problémák (pl. akné, narancsbőr, stb.) kezelésére, hát fájdalmak, vese panaszok, rándulások és idegrendszer - zavarok – enyhítésére is alkalmas lehet.

3. Az infraszaunázás vérkeringés javító hatása.

Az infraszauna használata során testünk, hogy hűtse magát, erőteljesen verejtékezik. Ilyenkor szívünk is egyre keményebben dolgozik, hogy minél több vért, minél gyorsabban pumpáljon. Ez nagyon jó hatással van a szívre, mert ilyenkor mintegy edzésképpen, a szív hatékonyabban működik, hogy megfelelően ellássa a feladatát. Ezáltal a szívizmok megerősödnek, ami javítja szervezetünk teherbíró képességét is.

4. Az infraszauna Immunerősítő hatása.

Mesterséges lázat tudunk előidézni a testünkben, infraszauna használatával, annak melegével. Ezáltal az immunrendszerünket arra késztetjük, hogy harcoljon ellene. Ez egy nagyon jó hatása az infraszaunának, ugyanis így erősíteni tudjuk az immunrendszerünket, ami által kevésbé lesz fogékony a szervezetünk különböző betegségekre. Illetve ha mégis elkapnánk valamit, hamarabb ki tudunk lábalni belőle.

5. Az infraszauna méregtelenítő hatása.

Az infraszaunában lévő melegtől a bőrünkben lévő pórusok kitágulnak. Ez lehetőséget teremt arra, hogy az intenzív izzadás segítségével szervezetünkből könnyebben tudjanak távozni a salakanyagok. Ami fontos, hogy a testünkben a veszélyes anyagok (ólom, alkohol, nikotin, kénsav stb. ) így sokkal kevésbé tudnak felhalmozódni.

6. Az infraszauna stresszoldó hatása.

A nálunk érdeklődők nagy része szeretne az életébe több pihentető percet belevinni, ezért döntenek egy otthoni infraszauna vásárlása mellett. Ugyanis ha valaki rendszeresen használja az infrakabinját, tv, telefon, hírek, zaj nélkül, és csak az élményre, a pihenésre, nyugalomra fókuszál, akkor az infraszaunázás végén úgy érezhetjük, mintha újjászülettünk volna.

Felfrissült test és lélek, stressz mentes időtöltés, ami az egyik leghasznosabb tevékenység ha a folyton rohanó, kapkodó, mindig időszűkében lévő világunkat vesszük alapul.

A kipihentebb, kevésbé fáradékony, és kevésbé ingerlékeny viselkedés az egyik leggyorsabban jelentkező hatása a rendszeres infraszaunázásnak.

7. Az infraszauna szépítő hatása.

Mindenki szereti a szép bőrt, amire jó ránézni, kellemes érzés tapintani, és a kicsattanó egészség egyik jele. Az infraszauna infrasugarai ebben is tudnak segíteni, ugyanis hatékonyan kezelhető vele a hölgyek egyik ősellensége, a narancsbőr. Illetve az intenzív verítékezés hatására, a szövetekbe beágyazódott szennyező anyagok és elhalt bőrsejtek is távoznak. De kiütések, pattanások ellen is nagy segítség, valamint hegek, apróbb vágási sérülések gyógyulását is fel tudja gyorsítani.

8. Az infraszauna fogyasztó hatása.

Különböző tanulmányok kimutatták, hogy egy 30-40 perces infraszunázással, szervezetünk közel annyi kalóriát képes elégetni, mintha ugyan annyi ideig futott volna. Viszont valljuk be, sokan szeretnének inkább pihenni, relaxálni és úgy fogyni, mint futni. Vagy egyszerűen csak túl fáradtak a futáshoz, esetleg olyan helyen laknak, ami nem ideális a futásra. Ráadásul ha mondjuk párunkkal, családtagunkkal infraszaunázunk, egy remek kapcsolatépítő program is lehet. (Infraszauna és a fogyókúra tovább..)

9. Az infraszauna fiatalító hatása.

10dolog-3

Itt egy kis csalásról kell beszélnünk, mert a fiatalító hatásnál arra gondolunk, hogy az infrasugárzók által kibocsájtott infrasugarak puhítják, szépítik a bőrt, és ezáltal tűnünk fiatalabbnak, egészségesebbnek. Ha azt szeretnénk, hogy ez a hatás valóban látványos és tartós legyen, úgy heti 3-4 alkalommal érdemes használni az infrakabint, 30 -40 percig.

Ez a hatása az infraszaunának különösen kedvelt, de akik nem tudnak megfelelő időt tölteni naponta alvással (7-9 óra), azok körében még népszerűbb. Ugyanis a kialvatlanság igencsak meglátszik mindenki arcán, viszont az infraszauna infrasugarai által rugalmasabbá tett bőrön sokkal kevésbé szembetűnőek az ilyesfajta jelek. Simább, kipihentebb arcunk lehet.

10. Az infraszauna és a sport.

Nagyon sok érdeklődőnk kifejezetten sportolás mellé választott infraszaunát, ugyanis jól alkalmazható sportolás előtti bemelegítés mellé, valamint utána is nagyon jó kiegészítés.  Remekül levezet egy erős edzést, amit természetesen megfelelő nyújtással szokás párosítani. Magától értetődően nem egyszerre… Valamint sportsérülések megelőzésére, és terheltebb ízületeknél, fájdalom enyhítésére is sokan használják.

Fontos, hogy alap esetben is igyunk meg egy fél liter tiszta vizet, fél órával infraszaunázás előtt, de ha a szaunázást még intenzív sporttal egészítjük ki, akkor szinte kötelező a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, mind előtte, mind utána!

Ami még fontos, hogy ne használja betegségek kezelésére úgy, hogy előtte nem kérte ki orvosa véleményét erről!

+ 1. És még egy kis hasznos anyag, ha saját infraszauna beszerzésén gondolkodik:

Lap vagy cső sugárzós infraszunát válasszak? Ha ez a kérdés még nem eldöntött, akkor Ide kattintva, egy összehasonlítást olvashat az infraszaunák sugárzóiról, előnyeiről / hátrányairól, és arról mit fog érezni mikor egy ilyen vagy egy olyan infraszaunába ül.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése