term ID:
parent cat ID:94
post ID:90
category_94
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Mik a különbségek a Vörös Cédrus és a Hemlock fenyő között? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Mik a különbségek a Vörös Cédrus és a Hemlock fenyő között?

  • A Vörös cédrus elegánsabb megjelenésű, mélybarna, erősebb, teltebb illatú, luxus faanyag, ebből adódóan drágább is.A Hemlock fenyő egy jóval  világosabb árnyalatú, letisztult (ha olyan helyre kerül ahol sok természetes fény éri, akkor idővel érik, sötétedik kicsit), nagyon sokat használt szauna és infraszauna alapanyag. Az érdeklődőink 85 % - a ezt a típust keresi. (Én is Hemlock fenyőből készült infraszaunát használok 2010 óta. A cikk Írója.)
  • A Vörös Cédrus valamivel kevesebb gondozást, (tisztítást) igényel ugyanis a maga a  Vörös cédrus fa, gombaölő és korhadás elleni olajokat tartalmaz. Ennek köszönhetően nehezebben telepednek meg a baktériumok, penészgombák a számukra ideális környezetben, így az átlagosnál kicsit párásabb környezetet is hosszan és jól bírják. (uszoda terek, zuhanyzók, wellness részlegek). A legtöbbször a finn szaunákhoz ajánlott, hiszen ott jóval magasabb a páratartalom, mint egy infraszaunában.
  • A Hemlock fenyő sem igényel túl sok törődést. Infraszaunáink külső felületét egy vízbázisú lakk borítja, belülről pedig a natúr faanyagot a legtöbben (vásárlói visszajelzés), évente 2-3 alkalommal enyhén nedves ronggyal áttörlik. Az üvegajtót is szigorúan csak sima vízzel tisztítsuk, vegyszerrel nem.
  • A Vörös Cédrusnak hosszan tartó, erősebb, jellegzetesebb illata van. Ez szintén a faanyagban lévő illóolaj hatása, ami kellemes lehet egy pihentető infraszaunázás alkalmával. A Hemlock fenyőnek is nagyon kedvelt a fenyőillata, és tapasztalatunk szerint minél többet használja valaki az infraszaunáját, annál intenzívebb lesz egy ideig. Viszont az illat erőssége jó pár év elteltével gyengülhet. Ilyenkor egy kis tálkába nyugodtan bele lehet helyezni illóolajokat, amikkel még jobban fokozhatjuk az infraszaunázás élményét.
  • A Vörös Cédrus egészségügyi hatása: A cédrusolaj csökkenti a nyálkaképződést is, ezért hatásosan alkalmazzák a légúti problémák kezelésében.
  • A Vörös Cédrus a legtartósabb szauna anyag: Kanadában rengeteg ház és hajó készül belőle ezen tulajdonsága miatt.

Vörös Cédrus és a Hemlock fenyő

Vásárlóink néhány kedvence...


Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése