term ID:
parent cat ID:94
post ID:6259
category_94
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Mi a különbség a kültéri és beltéri infraszauna között? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Mi a különbség a kültéri és beltéri infraszauna között?

Az infraszaunatípusok tárháza napjainban is folyamatosan bővül, és mára már rengeteg féle közül válogathatunk. Kezdetben az árak az egekben voltak, de szerencsére a kínálat gyarapodásának köszönhetően a piacon megjelentek a könnyebben elérhető modellek, valamint az otthonra beszerelhető változatok is. Emellett pedig már nemcsak kültéri, hanem beltéri ifraszaunát is beszerezhetünk, ám sokszor találkozhatunk a problémával, hogy nem ismerik a kettő közti különbségeket. Lássuk, mik a lényegesebb pontok!

Ha otthonra vásárolunk…

Mivel ma már elérhetők az otthonokba telepíthető infraszaunák is (akár kis lakásba is), így az egészség megőrzése érdekében egyre több házban találkozunk vele. Leginkább ilyenkor lényeges tisztában lennünk azzal, hogy mik az eltérések a két típus között. Elsőként érdemes tudnunk azt, hogy általában a beltéri változatokat részesítik előnyben, és ennek oka nemcsak abban keresendő, hogy kedvezőbb áron lehet hozzájutni. A kültéri infraszauna ugyanis igényel valamiféle külön kis épületet, de legalábbis egy alapot és egy tetőt, ami alkalmas annak befogadására, enélkül ugyanis nem sok esélyünk adódik a kellemes használatra, ha ezt a verziót választjuk. Emellett pedig jó, ha tudjuk, hogy nemcsak a mi komfortérzetünk miatt érdemes a kültéri modellekhez épületet készíteni, hanem a szerkezet élettartamának növelése miatt is.

Ezzel szemben viszont a beltéri infraszaunák esetében tökéletesen megteszi például a fürdőszoba, vagy egy jól szigetelt másik helyiség a házon belül, még egy pince is kiváló megoldás lehet. Ez utóbbi tehát nem igényel annyi plusz költséget, plusz időt, és energiát. A gyakorlat azt mutatja, hogy egy beltéri infraszauna telepítésénél akár súlyos százezrekkel is gazdagabb maradhat a pénztárcánk, míg a kültéri választásával a kiadásaink jóval magasabbak lesznek.

A komfortérzet növelése

A gyakorlatiasabb különbségek mellett érdemes a komfortérzetünket is számításba venni a választáskor. Egy kültéri modellnél a hidegebb időben éppúgy át kell sétálnunk a hozzá vezető járdán, füvesebb, parkosított részen akár, a szabad levegőn, mint a napsütésesebb időszakokban, amikor nem visel meg minket annyira a lengébb öltözetben való kint tartózkodás. Általában az őszi-téli hónapokban szaunáznak leginkább az emberek, és bizony ilyenkor a zimankó kifejezetten kellemetlen tud lenni fürdőruhában vagy törölközőben, de sok esetben a szomszédok tekintete is zavaró lehet. Ezzel szemben, ha például a fürdőszobában helyezzük el a beltéri infraszaunát, vagy más helyiségben a házon belül, akkor a szobahőmérséklet fog melegíteni minket addig is, amíg odasétálunk, és ráadásul teljesen nyugodtan közlekedhetünk bikiniben, és fürdőnadrágban is.

A finn szauna és az infraszauna

Működésüket tekintve számottevő különbség nincs a beltéri- és kültéri verziók között. Azonban, ha más szaunatípusokkal hasonlítjuk össze őket, akkor már annál szembetűnőbbek a differenciák. Leginkább a finn szaunával érdemes összehasonlítani. A leglényegesebb azt tudnunk, hogy a hagyományos finn szaunákhoz képest az infraszaunák sokkal hatékonyabban méregtelenítik a szervezetet, és a 40-60 fokos hőmérséklete pedig sokkal kíméletesebb a szív számára is. A hagyományos finn változatok csak a meleg levegő segítségével dolgoznak, ezzel szemben azonban az infrás típusok az infrasugarakat is bevetik a kiváló hatás elérése érdekében.

Ez pedig azért lényeges, mert az infrasugarak az egyszerű meleglevegővel szemben a bőr mélyebb rétegeibe is behatolnak, így egyszerre többféle módon is képes szervezetünk optimális működését segíteni, egészségünket megőrizni. Az infraszaunákban keletkező energia 80%-a közvetlenül a testet fűti fel, a maradék pedig a bent lévő levegőt, ám a hagyományos finn verziónál ez éppen fordítva működik. Ráadásul, ha az infraszauna mellett voksolunk, akkor nem kell várakoznunk sem legtöbb esetben, hiszen a bekapcsolást követően már élvezhetjük is, a finn típusnál azonban elképzelhető, hogy akár egy órát is várnunk kell, míg használni tudjuk.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése