term ID:
parent cat ID:94
post ID:81
category_94
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Hogyan használjuk az infraszaunát? Infraszauna használata, tapasztalatok Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hogyan használjuk az infraszaunát? Infraszauna használata, tapasztalatok

30-40 perc
30-40 perc szaunázás alkalmanként
40-60 °C
40-60 °C legyen a kabin belső hőmérséklete
Sok víz
Sok folyadék (víz!): előtte, közben és utána

Az infraszauna használata, nem kőbe vésett szabály, így az infraszaunát sokan sokféleképpen használják. A hőmérséklet és a bent töltött idő mindenkinél más lehet. A legelterjedtebb mód, hogy 40-60 °C között, egy 30-40 percet töltünk megszakítás nélkül az infrakabinban. Száraz testtel ülünk be meztelenül egy törölközőre, esetleg egy törölközőt a derekunk köré csavarva.

30 – 40 perc után, van, aki egyből lezuhanyozik, de van aki megvárja, hogy megszáradjon a teste, lassan kihűljön, és csak utána zuhanyozik. Folyadékot (ásványvizet) mind előtte, mind utána érdemes inni. A megfelelő folyadékbevitel hiányában az infraszauna jótékony hatása csökkenhet.

Infraszauna használata előtt egy zuhanyzás még jelentősebb verejtékezést eredményezhet (ettől függetlenül száraz testtel üljünk be, maximum enyhén nedves testtel), illetve a pórusok tisztasága miatt a méreganyagok könnyebben távoznak.

(Csak addig maradjunk bent a kabinban, amíg jól érezzük magunkat!). Ha az infraszauna ajtaja bezártság érzetet okoz, nyugodtan kinyithatjuk és használhatjuk úgy is. Nem a belső levegő hőmérséklete a fontos, hanem hogy a bent ülőt érjék a jótékony infrasugarak.

Ha esetleg érdekli, elmondom, hogy Mi (a cikk szerzője), hogy használjuk (4-en külön - külön) a saját infraszaunánkat.

1. Nővérem. Született 1965-ben. vékony testalkatú, de nem sportol. A hasa környékén mindig szenvedett a zsírpárnától, és a narancsbőrtől is szívesen szabadulna. 2 gyereken van túl, de szeretné visszanyerni a régi formáját. Ő így használja az 1 személyes infraszaunáját, heti 2-3 alkalommal, egész évben:

Infraszaunázás előtt egy fél órával megiszik kb. 0,5 L szénsavmentes ásványvizet. Ha letelt a fél óra, bekapcsolja az infraszaunáját, és nem vár semmit (hogy felmelegedjen kicsit), hanem egyből beül. (A kabinja kb. egy 20 °C – os helyiségben van.)

Ezután együtt melegszik fel a kabinnal a maximális hőfokra, és nagyjából 35-40 percet tölt bent. Ez idő alatt szintén elfogyaszt 3-4 deci vizet.

Ha úgy érzi elég volt, kijön a kabinból, megvárja amíg lehűl, és megszárad a teste, majd ezek után zuhanyozik.

Fél év rendszeres (heti 2-3x) használat utáni tapasztalata: A narancsbőrrel szembeni harcban azóta egész jól áll, szinte el is tűnt. A hasa körüli zsírrétegből szintén fogyott, de még szeretne tovább. Jelenleg egy olyan 1 személyes infraszaunát használ, amiben található nAno Carbon Turmalin lapsugárzó és Full Spektrum csősugárzó is.

sogorom2. Sógorom. Született 1961-ben. Magasságához képeset van rajta nagyjából 20 kg plusz. (Ezt a pluszt egyszer már leadta, infraszaunával és táplálkozás megváltoztatásával!) Nincs nagyon ideje sportolni, és ülőmunkát végez. Ő így használja az infraszaunáját heti 4-5 alkalommal, leginkább ősszel és télen.Az infraszauna bekapcsolása előtt fél órával megiszik fél liter ásványvizet.

Ha eltelt nagyjából 15 perc, bekapcsolja a kabint és olyan 40-45 °C körül ül be. (Neki is kb. 20 °C –os helyiségben van az infraszaunája, és, hogy 20 °C-ról elérje a kb. 40-45 °C-ot, nagyjából 15 percre van szükség.) Ezután együtt melegszik tovább a kabinnal, aminek a hőmérséklete 60 °C -ra megy fel. 30 percet szokott bent tölteni.

Ezután kijön, és egyből lezuhanyozik, általában hideg vízzel. Zuhanyzás után pedig megiszik szintén 0,5 L ásványvizet.

5 hónap használat utáni tapasztalata: Sokkal több az energiája, jobban tud aludni, és kevésbé ingerlékeny. A súlyából azóta újra vesztett, de még szeretne. Viszont nehezen tud lemondani a sok szénhidrátról (fehérkenyér, krumpli stb.), így lassabban megy a fogyás, mint akkor amikor az infraszaunázást a megfelelő táplálkozással párosította. A sport még mindig nem férkőzött be az életébe. Full spektrum csősugárzós modellt használ, de néha használja nővérem nAno Carbon Turmalinos és Full Spektrum kombinált infraszaunáját is.

3. Édesanyám: Született 1939. Kicsit túlsúlyos. Rengeteg egészségügyi problémája van (magas vérnyomás, visszér, trombózis, reflux, csontritkulás stb.), amire sok gyógyszert szed. Ennek ellenére használ infraszaunát heti 2 alkalommal.

Az orvosa javaslatára Ő maximum 20-25 percet ül bent az infraszaunában, és maximum 45 °C-ig melegíti fel a kabint.

Leginkább pihenésre, relaxálásra használja. A finn szaunát egyáltalán nem használhatja, de nem is szereti.

Ilyen viszonylag kevés használat mellett is, a plusz kilókból néhány már eltűnt. Kombinált, 2 az 1-ben infraszaunát használ, 1 személyes kivitelben.

Fontos! Az itt leírtak csak tapasztalatok, nem tanácsok! Ha esetleg Önnek is vannak egészségügyi problémái, mint édesanyámnak, semmiképpen se használjon infra vagy finn szaunát addig, amíg nem konzultált erről kezelőorvosával! A fent leírtak csak ránk vonatkozó, egyszerű tapasztalatok. (A cikk szerzője)

4. Én. Születtem 1982. Normál testalkat (180 cm 75 kg.). Rendszeresen sportolok (heti 3-4 alkalom). A táplálkozásra is a legtöbbször odafigyelek. A folyadékbevitelem sajnos nem mindig megfelelő. Én így használom az infraszaunámat, ha tehetem minden nap, de átlagban heti 3-4 szokott összejönni.

Infraszaunázás előtt 0,5 L ásványvizet megiszom. A kabinom egy 22 fokos fürdőszobában van jelenleg. Nagyjából 30 °C körül szoktam beülni, és a maximális (nálam 60°C) hőmérsékletre melegszem a kabinnal. Úgy 25-35 percet szoktam bent ülni (idő és kedv függő). Én egy 2 személyes kabint használok, legtöbbször egyedül, mert szeretek keresztben ülni, és felhúzott lábakkal olvasni.

Miután letelt a 25-35 perc, kijövök, és egyből lezuhanyozom. Zuhany előtt és után is 2-3 dl ásványvizet iszom még.

Ha úgy jön össze, közvetlenül sportolás után szoktam használni az infraszaunát. Illetve azt vettem észre, hogy ha esetleg izomlázam van, akkor az sokkal hamarabb elmúlik, ha van lehetősségem infraszaunázni.

Tapasztalatom: Én leginkább azért használom, mert engem felfrissít. Kávét azóta nem iszom, és ha tehetem, reggel munka előtt használom. A másik, hogy nagyon jó kiegészítés a sport mellé, mert kevesebb azóta az izomláz, apróbb sérülés, ha mégis van, akkor gyorsabban regenerálódik. Illetve segít az edzés utáni lazításban, nyújtásban is. Carbon lapsugárzós infraszaunát 2013 óta használok, de 2022-ban lecseréltem egy 2 az 1-ben kabinra, amiben van Carbon lap és Full spektrum csősugárzó is.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése