term ID:
parent cat ID:94
post ID:7630
category_94
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Fürdőszoba / lakás felújítás – infraszauna elhelyezése. Mire kell figyelni? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Fürdőszoba / lakás felújítás – infraszauna elhelyezése. Mire kell figyelni?

Ezeket a beltéri infraszaunákat természetesen nem csak fürdőszobában lehet elhelyezni (bármilyen zárt helyiségben, pl.: háló, nappali, gardrób, előszoba stb. elhelyezhetőek, ahol minimum 17 °C van), de mivel van pár sajátossága a fürdőszobának a többi szobával szemben, ezért ez a cikk most erről fog szólni. Ha általános telepítési szükségletekről szeretne olvasni, akkor klikk IDE.

Ha a fürdőszoba felújítását tervezi és úgy gondolja, hogy egy kis egészség megőrző és pihenő kuckót is szeretne kialakítani benne, akkor a beltéri infraszauna a lehető legjobb választás. Nem csak azért, mert egyszerű, hatékony és kellemes módja az egészségmegőrzésnek, hanem azért is mert helytakarékos, keveset fogyaszt és mindössze egy konnektor kell hozzá. Van viszont néhány dolgot amit érdemes tudni mielőtt megveszi az infraszaunát.

Mire figyeljen ha fürdőszobában helyezné el leendő infraszaunáját?

1.Helyszükséglet az összeszereléshez. Ha átépíti a fürdőszobát.

Ha pici a fürdőszoba de éppen felújítás alatt van, akkor már előre érdemes megtervezni az infraszauna pontos helyét. Fontos tudnia, hogy a honlapon található kabinok lapraszerelt termékek, azaz az összeállításukhoz egy kicsit nagyobb helyre van szükség, mint az infraszauna alapterülete. Nem árt ha a szerelő kollégák körbe tudják járni, vagy legalább tudják forgatni szerelés közben és miután összeállították, csak azután tolják be a leendő helyére. (Olyasmi mintha egy szekrényt állítana össze.)

A képen az Elegant 1 infraszauna látható

Ha üres még a fürdőszoba, akkor festés és burkolás után egyből érdemes az infrakabint is beállítani és csak utána beszerelni a szanitereket, szekrényeket stb. Azért érdemes először a kabint elhelyezni, mert azt Ön bármikor odébb tudja tolni, ha esetleg már eszközök beszerelésekor útban lenne, viszont egy kádat, wc-t,  zuhanyzót ha már egyszer telepítve lettek, bontás nélkül nem tudja mozgatni őket.

Volt már olyan, hogy az infraszauna tulajdonosa ugyan kihagyta a megfelelő méretű helyet a fürdőszobájában a kabinnak, csak az összeszerelésére nem gondolt. A kabin összeszereléséhez tehát szükség van egy kicsit nagyobb helyre, mint az infraszauna alapterülete. Helyszükséglet az összeszereléshez. Ha már fix dolgok (zuhany, wc, kád, stb.) vannak a fürdőben.

Ebben az esetben is érdemes elolvasnia az előző bekezdést, de ha már vannak nem mozdítható tárgyak a fürdőben, akkor azt vegye figyelembe, hogy miután a kabint összeállították a fürdő közepén, akkor van e elegendő hely azt betolni a leendő helyére? Nem áll e az útjában egy wc, bidé, törölközőszárító stb..

2.Infraszauna elektromos csatlakozása?

Ezeknek az infraszaunáknak csak egy egyszerű konnektorra van szükségük. Ugyan olyanra, mint amibe a hajszárítót, borotvát és minden mást is szokott dugni.

Az elektromos kábel a kabint tetejéből van kivezetve és legtöbbször 1,5 – 2 m hosszú. Ha van rá lehetősége, akkor érdemes a konnektort a kabin fölött elhelyezni, mondjuk 2 m magasan. Ha esetleg nem fölötte van a konnektor, vagy nem ér el a konnektorig a kabin vezetéke, nincs probléma, hosszabbítóval is üzemeltethetőek.

Vegye figyelembe, hogy ha a kabin oldalfalánál van a konnektor, akkor az plusz helyet fog elvenni még. A falból kiállva a dugalj ugyanis legalább 4-5 cm.

Fontos, hogy a kabinokat minimum 2 méteres belmagasságú helyiségekben lehet csak összeépíteni!

3. Kell hely az infraszauna körül ha már be lett tolva a helyére?

Igen. Nem sok de kell.

Mindig nézze meg az infraszauna legnagyobb méretét! Ez lehet akár a tetejénél is, mert sok kabinnak a teteje szélesebb, mint maga a szauna teste. A lényeg, hogy a legnagyobb külső méretére hagyjon rá oldalanként 2-3 cm-t a szélességnél, és 1-2 cm-t a mélységnél.  Pl.: Ha egy 3 oldalról fallal határolt lyukba szeretné betolni a kabint, vagy sarokba tenné, de a 3. oldalánál egy zuhany lenne, akkor egy 120 cm széles és 100 cm mély 2 személyes infraszaunát, egy minimum 124 cm széles helyre lehet betolni. Egy ekkora helyen, ahogy feljebb írtuk összeszerelni nem lehet, ahhoz nagyobb hely kell, de betolni ekkora helyre lehet.

4.Páramentesítés a fürdőszobában

Az infraszauna párát nem fog kibocsájtani, tehát kifejezetten páramenetesítéssel nem kell foglalkozni. Ha zuhanyzás után nagy a pára, akkor 1-2 percre csak szellőztessen ki. Ennyi elég.

5.Lehet közel a kádhoz? Ha ráfröccsenhet a víz a szaunára nem lesz baja?

Mindegyik kabin egy átlátszó vízbázisú védőlakkal kezelve van kívülről, pont azért, hogy ha ráfröccsen néhány csepp víz, akkor az leperegjen róla. Ettől függetlenül ne locsolja a kabint. Az infarszauna száraz szauna, így beülni is száraz testtel kell, pl.: törölközőre.

Ha még lenne kérdése, nyugodtan hívja kollégáinkat.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése