term ID:
parent cat ID:94
post ID:3643
category_94
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Lap és csősugárzós infraszaunák összehasonlítása Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Lap és csősugárzós infraszaunák összehasonlítása

A jelenleg elérhető infraszaunákban használt infrasugárzók különbségei, összehasonlítása nem táblázatos adatokban, hanem eddigi 100 vásárlónk visszajelzése - véleménye alapján!

Ha hosszú távon szeretné valaki élvezni a saját otthoni infraszaunáját, és sok pihentető, kellemes órát szeretne benne eltölteni, akkor érdemes ezt a pár sort végigolvasnia.

A kérdés, amire a cikk elolvasásával választ kaphat:

Mit fogok érezni, ha beülök egy nAno Carbon, Full spektrum, 2 az 1-ben, 3 az 1, ben stb. sugárzóval szerelt infraszaunába? Mik a különbségek? Előnyök és Hátrányok?

A cikk, az eddigi vásárlói visszajelzések alapján készült + saját tapasztalataink.

Jelenleg 2 sugárzó család van (Cső és Lap sugárzók), amit infraszaunákba szoktak szerelni, illetve a 2 családon belül van néhány altípus. Az alapján, hogy mit érez az infrakabinban ülő, különbségek leginkább csak a 2 család között vannak, az altípusok között minimális eltérés érezhető csak. Árban viszont jelentős különbségek lehetnek.

Ha ki szeretné hagyni a részletesebb leírást, és
 csak a cikk pár mondatos összefoglalása érdekli, akkor Klikk IDE.

 1. CSŐ sugárzók családja. Ezeken belül néhány altípus: Full spektrum, Red Light, Halogén, Kerámia stb.
 2. LAP sugárzók családja: nAno Carbon
 3. CSŐ + LAP egyben: Illetve ma már vannak olyan infraszaunák is (és ezek jelenleg a legnépszerűbbek), amik mindkét típusú (Cső és Lap) sugárzóval szereltek. (2 az 1-ben és 3 az 1-ben infraszaunák)

1. A CSŐ sugárzóval szerelt infraszaunák: Azaz a Full spektrum, Red Light, Halogén, Kerámia stb. infrasugárzók néhány jellemzője

 • Kevésbé tudják teríteni az infrasugarakat térben, nagy részben maguk elé koncentráltan sugároznak. A csősugárzós infraszaunák közös jellemzője, hogy egy kis átmérőjű legtöbbször függőlegesen elhelyezett cső bocsájtja ki az infrasugarakat.

  Mit jelent ez? Ez azt jelenti, hogy ha valakinek mondjuk a hátánál középen van 1db csősugárzó, akkor érzi, hogy melegebb a háta közepén mint a háta két oldalán. Tehát nem teljesen egyenletesen teríti térben a hőt és az infrasugarakat, viszont erőteljes, intenzív. Lesznek területek amik kicsit melegebbek, és lesznek amik kicsit hűvösebbek.

Tapasztalatunk szerint, nagyjából az érdeklődők 35 % a használ kizárólag csősugárzóval szerelt infraszaunát. A legtöbben közülük azért kedvelik, mert picit magasabb a hőérzet az ilyen kabinokban, mint a Lapsugárzóval szereltekben. Az az elv viszont mindkét típusra (cső és lapsugárzó) igaz, hogy minél több sugárzó van egy kabinban, annál hatékonyabb,  eredményesebb a használata. Például nem rossz, ha szemből is vannak infrasugárzók az infraszaunában. Ha viszont a nagyobb üveges felületeket kedveli valaki (pl. az egész szauna eleje legyen üveg), akkor érdemes a több hátsó csősugárzót tartalmazó kabint választani.

 • Magas a csősugárzók felületi hőmérséklete: Mivel egy kis átmérőjű cső adja le az infrasugarakat, ezért ez a cső eléggé fel tud melegedni.

  Mit jelent ez? Azt, hogy emiatt egyik ilyen csősugárzóval szerelt infrakabinba sem szerelnek talp sugárzót, nehogy túl meleg legyen valakinek a talpa alatt. Viszont minél több infrasugárzó van egy infrakabinban, annál hatékonyabb, tehát az infrasugárzók darabszáma fontos. A magasabb hőmérsékletű sugárzók azt is jelentik, hogy ugyan akkora kabinhőmérsékletnél, a hőérzet magasabb. Például egy 50 °C–os kizárólag csősugárzós kabinban 6–8 ° C – kal magasabbnak érezzük a hőmérsékletet mint egy 50 °C-os  kizárólag lapsugárzós infraszaunában.

 • Szemben lévő sugárzóknak a legideálisabb. Ha valakinek a testéhez közel van egy ilyen csősugárzó (pl. a hátánál), akkor egy idő után lehet, hogy picit zavarni fogja a magas hőmérséklet amit az infrasugárzó kibocsájt.Mit jelent ez? Ha távolabb van a sugárzó a bent ülőtől (pl.: a sugárzó szemben van vele elhelyezve, és nem közvetlenül mellette vagy mögötte) akkor ez a koncentrált hő, amit az ilyen csősugárzók leadnak, igen kellemes lehet. Távolabb ülve az infrasugárzótól, az infrasugarak is jobban terülnek, nagyobb testfelületet fednek le, így szemben lévő sugárzónak nagyon ideális, és hatékony.
 • Tipp: Mindkét sugárzó családnál igaz az (lap és cső sugárzók), hogy akkor a leghatékonyabbak, ha teljesen körbe tudják venni a bent ülőt az infrasugárzók. De ha nem is teljesen körbe, akkor is figyeljünk arra, hogy legalább megfelelő számú sugárzó legyen az infrakabinban, a maximális  élettani hatások elérése miatt.

2. A LAP sugárzóval szerelt infraszaunák jellemzői. Azaz a nAno Carbon, nAno Carbon Turmalin infrasugárzók jellemzői.

 • Térben, nagy felületen sugároznak, nagy területet. Mivel ezek a típusú sugárzók nagy lapokból állnak, (akár 0,5 m x 1m is lehet) ezért a teljes felületük leadja az infrasugarakat, és beteríti a bent ülő(k) testét, így fokozva a hatékonyságot.

  Miért jó ez? Ez azért jó, mert bárhogy ülhetünk az infraszaunában, az infrasugarak mindig ugyan úgy fogják érni a bent ülőt, ugyanolyan hatásos lesz. Akár keresztben is lehet ülni, ha úgy kényelmesebb, a hatékonysága nem fog csökkenni. Egyenletesen, nagy felületen adja le a hőt és az infrasugarakat, így egyenletes, homogén, lágy hőérzetet biztosít.

 • Alacsonyabb a lapsugárzók felületi hőmérséklete. Mivel ezeknek az infrasugárzóknak nagy a felülete (nagy lapokból áll a sugárzó), ezért a működés közben keletkező hő ezen a nagy felületen el tud oszlani egyenletesen.

  Miért jó ez? Ez azért jó, mert nyugodtan neki lehet dőlni az infrasugárzóknak, nem fog senkit megégetni, nem lesz a felülete forró. A kabin belső hőmérséklete attól még ugyan annyi lehet, mit a csősugárzós infraszaunáknál. Egyedül a sugárzók felülete nem melegszik fel annyira.

 • A legtöbb lapsugárzós infraszaunában (nem mindegyikben) van talp, és szemben lévő infrasugárzó is. Így alulról is érik a testet a jótékony hatású, méregtelenítő infrahullámok.

  Miért jó ez? Minél több infrasugárzó van egy infraszaunában annál hatékonyabb, annál eredményesebb a méregtelenítő, fogyasztó, alakformáló, frissítő, immunrendszer erősítő, stb. hatása. Ha lapsugárzós kabint keres, érdemes tehát olyan infraszaunát keresni, ahol van talp illetve szemben lévő infrasugárzó is.

Összefoglalva néhány pontban a LAP és CSŐ infrasugárzók közti különbségeket, az alapján, hogy mit érez a bent ülő (100 Vásárlói visszajelzés alapján + saját tapasztalataink):

 1. A cső infrasugárzós kabinok kisebb felületen érik a bent ülő(k) testét, de kicsit erősebben, picit magasabb hőérzetet biztosítva. A lapsugárzós infraszaunák nagy felületen érik a bent ülő(k) testét, de enyhébbnek, lágyabbnak, egyenletesebbnek érződik.
 2. A cső infrasugárzó felületi hőmérséklete magasabb, így kicsit távolabb kényelmes ülni tőle, míg a lapsugárzók felületi hőmérséklete alacsonyabb, így nyugodtan neki lehet dőlni.
 3. Minél több infrasugárzó van egy infraszaunában, annál hatásosabb az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatása. Érdemes talp és szemben lévő sugárzókat tartalmazó kabint használni, hogy minél hatékonyabb legyen az infraszaunázás.
 4. A hőmérséklet amire lap és csősugárzós infrakabinokat fel lehet fűteni közel azonos. Maximum 4-5 fok különbség lehet (Kabinfüggő!).
 5. Ha mindkét sugárzó előnyét ki szeretné valaki használni, akkor olyan kabint érdemes választani, amiben mindkét sugárzó típus (Lap és Cső) megtalálható. (2 az 1 ben vagy 3 az 1 ben infraszaunák)

Az elmúlt években a nálunk infraszauna után érdeklődők 65 % a, a lapsugárzós vagy 2 az 1-ben kabinok mellett döntött. A többiek, 35 % cső sugárzós vagy 3 az 1-ben kabint választottak.

4 féle infraszaunát tudunk ajánlani a fentiek alapján:

1.Cső sugárzós infraszaunáink: Sokan kedvelik.

 • Full spektrum csősugárzós infrakabinok. A csősugárzós kabinok egyik legmodernebb típusa, mélyre hatoló infasugarakkal. Megnézem az ehhez tartozó infraszaunákat: Klikk Ide

2.Lap sugárzós infraszaunáink:

 • nAno Carbon lapsugárzós infrakabinok. Kellemes lágy érzést nyújtó 100 % hatékonyságú kabinok. Pár éve sokan választották, de mostanában már a kombinált kabinok népszerűbbek.  Megnézem az ehhez tartozó infraszaunákat: Klikk Ide

3.Lap + Cső sugárzót is tartalmazó (a legnépszerűbb) kombinált infraszaunáink:

 • 2 az 1 ben. Lap és csősugárzós kombinált infraszaunák: Mivel a csősugárzók egy kicsit hatékonyabbak a lapsugárzóknál HA a bent ülővel szemben helyezkednek el, ezért ezekben az infraszaunákban a bent ülőt teljesen körbeveszik a nAno Carbon lágy, egyenletes érzést biztosító lapsugárzói, viszont szemből, az erőteljesebb, koncentráltabb Full Spektrum cső sugárzó(k) dolgoznak. Megnézem az ehhez tartozó infraszaunákat: Klikk Ide

4.Lap + Cső sugárzót + Turmalin követ is tartalmazó (a legtöbbet nyújtó) kombinált infraszaunáink:

 • 3 az 1 ben. Lap és csősugárzós kombinált infraszaunák Lugosító Turmalin kövekkel kiegészítve. Azoknak, akiknek fontos szerepet tölt be az életében a sport és a helyes táplálkozás. Ezekben az infraszaunákban 3 termék egyesül, ezáltal a jelenleg elérhető infraszaunák minden jó tulajdonsága megtalálható bennük.Azoknak, akik nem szeretnének lemondani az erőteljesebb, koncentráltabb csősugárzókról, de fontos nekik a turmalin kő lugosító hatása és a nAno Carbon lapsugárzók egyenletes, lágy hőleadása is. (A bent ülőt körbeveszik a nAno Carbon Turmalinos lapsugárzók, szemből pedig a jelenleg legújabb full spektrum csősugárzó(k) dolgoznak, a maximális eredmény érdekében). A legújabb típusok.  Megnézem az ehhez tartozó infraszaunákat: Klikk Ide

Ez ugyan nem vásárlói visszajelzés, de jó tudni: Fontos, hogy az infraszaunákat hivatalosan infra kabinnak kellene hívni, mert ellentétben a finn szaunával, itt nem a kabin belsejében lévő levegő hőmérséklete a lényeg, és nem annak van jótékony hatása. Jótékony hatása az infrasugárzók által kibocsájtott infrasugaraknak van, szinte teljesen függetlenül attól, hány fok van a kabinban.

Amit még érdemes lehet elolvasnia: 6 + 1 TIPP infraszauna vásárlás előtt

Reméljük sikerült nagyjából átadnunk, és érthetően leírnunk az infraszaunák lelkéről, az infrasugárzókról az eddigi tapasztalatokat. Ha mégis maradt homályos rész a témát illetően, hívjon minket nyugodtan, vagy keressen fel minket bemutatótermünkben. Szívesen segítünk Önnek is!

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése