term ID:116
parent cat ID:116
post ID:157150
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A szauna története sokkal régebbi, mint gondolnánk Szauna, infraszauna, törökfürdő – nehéz a választás 9 ok, hogy miért infraszaunázzunk a tél közepén Itt a tél – érdemes újra infraszaunázni Lakókocsiba épített szauna járja egy japán város utcáit Új helyre költözik a Sompasauna, Helsinki kedvenc ingyenes szaunája A világ legfurcsább és legmenőbb szaunái Hogyan segíti az infraszauna az újévi fogadalmat? Hogyan lehet az infraszauna az edzés utáni regeneráció része? Szauna és egyéb kényeztető tradíciók a nagyvilágban Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Blog (21 db)

Publikálva:

A szauna egy finn szó, amely a hagyományos magas hőmérsékletű gőzfürdőre és a zárt térre utal, amelyben a szaunázás zajlik. A hőmérséklettől és a relatív páratartalomtól függően a szaunát nedves vagy száraz szaunának lehet minősíteni. Utóbbiban a hőmérséklet 80°C és 90°C között változik, a páratartalom pedig nem haladja meg a 20%-ot. (tovább…)

További részletek
Publikálva:

A koronavírus járvány a világ más országaihoz hasonlóan, Japánban is többféleképpen hatott az emberek életére, rengetegen kényszerültek például a megszokott közösségbe járás helyett az otthoni munkavégzésre. A kevesebb mozgás és a bezártság mind a fizikai, mind pedig a mentális egészségi állapotra befolyással volt. (tovább…)

További részletek
Publikálva:

Folyamatosan változik a finn főváros, most több híddal kötik össze a népszerű szigetecskét, Sompasaarit a város más részeivel. A munkálatok miatt azonban új helyre kell költöznie a Sompasauna néven ismert közösségi szaunának, melyet nem csak a helyiek kedvelnek, hanem minden évben számos turista keresi fel. (tovább…)

További részletek
Publikálva:

A szauna története évezredekkel korábbra nyúlik vissza, azokba az időkbe, amikor a hidegebb területeken élő emberek a kis, fűtött bódékat még elsősorban tisztálkodásra használták. Ezért sem meglepő, hogy a kezdetleges változatok a gőzképzést mellőzve, csupán egy meleg környezet kialakítására szolgáltak. (tovább…)

További részletek
Publikálva:

Az edzések során az izomrostokban kisebb-nagyobb sérülések, szakadások keletkeznek, amelyek gyógyulásához időre van szükség. A szervezet ilyenkor stresszes állapotban van, de igyekszik visszarázódni a normális kerékvágásba. A regenerációt a táplálkozással, a megfelelő folyadék bevitellel és a pihentetéssel lehet elősegíteni. (tovább…)

További részletek
Publikálva:

A szauna eredetét hajlamosak vagyunk a skandináv területeken keresni. Bár a hagyományos értelemben vett szaunát valóban az északi népek találták fel, számos bizonyíték utal arra, hogy más nemzetek is alkalmaztak hasonló rítusokat. Ebben a bejegyzésben egy világ körüli útra indulva mutatjuk be a szauna használatához köthető különleges tradíciókat. (tovább…)

További részletek

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával kapcsolatban:

+36-70-648-13-30

Medenceépítéssel és medence kiegészítőkkel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20

Jakuzzival kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés!)

Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése