term ID:
parent cat ID:94
post ID:3934
category_94
Tartalomjegyzék erről az oldalról: 6+1 Fontos kérdés infraszauna vásárlás előtt! Fogyasztás, telepítés stb. Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

6+1 Fontos kérdés infraszauna vásárlás előtt! Fogyasztás, telepítés stb.

1. Mennyit fog fogyasztani? Hányan fogják egyszerre használni - hány személyes legyen?

Infraszauna fogyasztása:

A honlapunkon található beltéri infraszaunák esetében, szerencsére mindegy, hogy éppen van e "rezsicsökkentés" vagy nincs, rendelkezik e  napelemmel vagy sem, mert egy infraszaunázás (ami legtöbbször 20-40 perc között szokott lenni), nagyjából 60 - 180 forintba fog kerülni Önnek alkalmanként. Tehát szaunázásonként maximum harmad annyiba mint amennyibe mostanában egy gombóc fagyi kerül!

Az, hogy 1 infraszaunázás Önnek pontosan mennyibe is fog kerülni a fenti összegeken belül, természetesen függ az infraszaunázás időtartamától és a kabin méretétől is. Ez az alacsony fogyasztás azért lehetséges, mert az infraszaunának nagyjából annyi energiára van szüksége mint egy erősebb hajszárítónak vagy egy vasalónak. És ez nem csak a legnépszerűbb 1-2 személyes kabinokra igaz, hanem a nagyobb 3-4 személyes típusokra is.

Tehát az infraszauna fogyasztása sokkal sokkal kisebb, mint amilyen jó hatással lehet az Ön egészségére.

Hasznos TIPP: A weboldalunkon minden kabin adatlapja alatt talál egy számlálót. Ezzel a számlálóval meg tudja nézni, hogy az adott típus, mennyi fog fogyasztani attól függően, hogy hány percet használja a kabint. A legtöbb infraszauna használó 20 - 40 perc között szokott infraszaunázni alkalmanként. Bár az infraszaunát akár minden nap lehet használni, ettől függetlenül a legtöbben heti 2-3 alkalommal szokták.

 

A. Ha 1 fő használja csak egyszerre:

 • A legtöbb egyszemélyes beltéri infraszauna átlagos alapterülete 90 x 90 cm. Néhány kabin lehet picit nagyobb, de a jellemző méret az ez. Ennél kisebbet semmiképpen sem érdemes választani. Abban az esetben viszont, ha egy kicsit nagyobb hely áll rendelékezésre (kb. 130 cm széles és 120 cm mély), akkor érdemes lehet elgondolkozni egy 2 személyes infraszaunán, még akkor is ha valaki nagyrészt egyedül fogja használni.
 • Ennek az az oka, hogy rendkívül sokan szeretik úgy használni az infraszaunájukat, hogy keresztben ülnek benne. Tapasztalatok szerint ezt egy 2 személyes infraszaunában, felhúzott lábbal már meg lehet tenni, egy átlagos felnőtt méreteit alapul véve. Erre egy 1 személyes infraszauna kb. 90 x 90 es alapterülete (külső méret) kicsi lenne. De ha leginkább egyedül és ülve használná, abban az esetben tökéletesen megfelel az 1 személyes kivitel is.
 • Azt is érdemes átgondolni, hogy a kétszemélyes infraszaunák ára általában nem sokkal magasabb mint az egyszemélyeseké, ráadásul fogyasztásuk is csak kicsit több. 1 személyesek fogyasztása kb 50-60 Ft / alkalom, míg egy 2 személyes infraszaunáé kb 70 – 80 Ft/alkalom.
 • Természetesen ez csak egy javaslat, kiváló 1 személyes infrakabinjaink vannak, és ha esetleg nincs szüksége egy nagyobbra, jó szívvel tudunk ajánlani, különböző 1 személyes infraszaunákat is.
 • 1 személyes infraszaunák Klikk IDE!
 • 2 személyes infraszaunák Klikk IDE!

B. Ha 2 ember szeretné használni egyszerre:

 • A kétszemélyes infraszaunák átlagos alapterülete: Szélesség 120 cm, Mélység 100 cm. Ezek külső méretek ugyan, de 2 átlagos méretű felnőtt számára elegendő helyet nyújtanak a páros kikapcsolódáshoz, felfrissüléshez.
 • A kabin helyének kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy a szélességnél kb. 5 cm rel nagyobb helyre van szükség, mint a kabin legszélesebb pontja, ami általában a kabin teteje.
 • A 2 személyes infraszaunák legtöbbje szemben lévő sugárzókat is tartalmaz. Az ajtótól jobbra – balra 1 – 1 db. Így még hatékonyabb, eredményesebb lehet a használata, hiszen a bent ülőket teljesen körbeveszik a jótékony infrasugarak ebben az esetben. A teljesen üveges homlokfelületű kabinok viszont nem tartalmaznak szemben lévő sugárzót.
 • Eddigi érdeklődőink kedvenc 2 személyes típusai pl.: Elegant 2, Minimal 2, illetve ha sarok modell is szóba jöhet akkor: Elegant S2
 • Egy sarok modell általában jobban bele illik a környezetbe, mint az egyenes kabinok. Valamint itt lehetőség van arra is, hogy az egyik infraszaunázó keresztben üljön, míg a másik normál ülő pozícióban.
 • Egy 2 személyes infraszauna átlagos fogyasztása kb. 70 – 80 Ft/alkalom.
 • Sima 230 V os konnektorról működtethetőek, nem kell semmiféle átalakítás.
 • Elhelyezésükhöz szükséges feltételek (telepítési szükségletek) lejjebb a 6. pontban.
 • 2 személyes infraszaunák Klikk IDE!

C. Egész család használná:

 • Abban az esetben ha 3-4 ember szeretne infraszaunázni egyszerre, akkor nekik a legpraktikusabb egy sarok infraszauna lehet. Ezekben a típusokban a pad értelem szerűen „L” alakban helyezkedik el, így lehetőség nyílik,  akár egymással szemben egy jót beszélgetni, esetleg elfeküdni a padokon.
 • Ezeknek a sarok infraszaunáknak az átlagos mérete: 150 x 150 cm ( + tető, ha van).
 • Ha viszont úgy érzi Önnek egy téglalap alapterületű infrakabin lenne az ideális, akkor a kb. 150 cm (3 személyes) vagy a 180 cm (4 személyes) hosszú egyenes infraszuanákat érdemes megtekinteni.
 • 3 személyes infraszaunák Klikk IDE!
 • 4 személyes infraszaunák Klikk IDE!

2. Milyen infrasugárzókkal: Lap vagy Csősugárzókkal legyen szerelve (esetleg mindkettő)?

A sugárzó a leglényegesebb része egy infraszaunának!  Jelenleg 2 nagy infrasugárzó család létezik (+1 kombinált) , és ezen a kettőn belül néhány altípus.

1. Cső - sugárzók családja.

 • Kerámia (a legrégebbi típus)
 • Full spektrum (a csősugárzók közül egy kedvelt típus. Fontos a sugárzók darabszáma!)
 • Red light, magnézium, stb.

2. Lap - sugárzók családja.

 • nAno Carbon
 • nAno Carbon Turmalin (Más néven lugosító infraszauna)

+1. Illetve a legnépszerűbbek a kombinált kabinok, ahol Cső + Lap sugárzó is van egy kabinban: ezek a 2 az 1-ben vagy a 3 az 1-ben infraszaunák, amiben mindkét sugárzó családból megtalálható a legmodernebb típus.

 

Részletes leírás, összehasonlítás érthetően az infraszaunák lelkéről, a sugárzókról: Klikk IDE !

Bár bonyolultnak tűnik, de nem kell megijedni, nem olyan nehéz kiválasztani, hogy kinek milyen infrasugárzóval szerelt infraszauna lenne a megfelelő. A 2 család (cső és lapsugárzók) között ugyan van némi eltérés, de mindkettővel el lehet érni ugyan azt az eredményt, hatást, csak egy picit más módon.

Nem kell félni, hogy rosszul dönt, maximum érdemes egy kicsit körüljárni olyan dolgokat  is, hogy hány sugárzó van az infraszaunában (nem rossz ha minél több), hányan fogják használni, kisgyermek (3-6 év) is fogja esetleg használni, és néhány ehhez hasonló dolgot.

Viszont ha saját infraszauna vásárlása mellett dönt, érdemes az éppen aktuális kínálatból ha nem is a legújabbat, de közel a legújabbat választani. Szerencsére arra nem kell gondolni, hogy a jövő héten kijön egy még újabb típus (mint a mobiltelefonoknál, TV – k nél), mert az infarszauna témakörben nincsenek ilyen nagy és gyors változások.

A jelenlegi legújabb, és legtöbbet nyújtó kivitelek, a 3 az 1-ben kombinált infrakabinok. Ezek olyan infraszaunák, amik egyesítik a 3 legkedveltebb, és leghatékonyabb típus minden előnyét. A 3 az 1-ben infraszaunák nAno Carbon lapsugárzóval, lugosító Turmalin kövekkel és Full Spektrum csősugárzókkal IS fel vannak szerelve. Így tudják nagyobb hatásfokkal elérni a lehető legjobb eredményt a fogyás, méregtelenítés, relaxálás, feszesebb bőr, narancsbőr eltávolítás, felfrissítés, közérzet javítás területeken belül. Avval viszont számolni kell, hogy ezek nem a legalacsonyabb árú kabinok.

Szintén új és rendkívül népszerű, de kedvezőbb árú kivitelek a 2 az 1-ben kombinált infraszaunák. Ezek a kabinok a nAno Carbon lapsugárzók, és a Full Spektrum csősugárzók előnyeit egyesítik. Egyenes kabinoknál (tehát nem sarok), a bent ülőt teljesen körbeveszik a lágy, egyenletes érzést nyújtó nAno Carbon lapsugárzók, szemből pedig a koncentráltabb, erőteljesebb Full Spektrum csősugárzók kényeztetik.

 

3. Milyen fából legyen a borítása? Hemlock fenyő vagy Vörös cédrus?

 • Hemlock fenyő: Az infraszaunák nagy része, kb. 85 % a ebből a típusú kanadai világos színű, kellemes illatú fenyőfából készül.
 • Megjelenésüket, és tartósságukat  tekintve megállják a helyüket bármilyen jóval magasabb árkategóriájú infraszaunával szemben.
 • Sokak a lakásuk díszeként is használják, de minden helyiségben  jól mutat. Az infraszaunák külső burkolata vízbázisú lakkal kezelt, belül pedig teljesen natúr.
 • Nem szabad semmilyen festékkel lefesteni! Árukat tekintve kedvezőbbek mint a Vörös Cédrus infraszaunák.
 • Vörös Cédrus: 4 fontos dologban tér el a Hemlock fenyőtől.
  1. Maga a Vörös cédrus fa egy illóolajat tartalmaz ami gombaölő hatású.
  2. Egy picit erősebb az illata mint a Hemlock fenyőé.
  3. Jóval sötétebb.
  4. Maga a fa anyag is drágább.
 • Azoknak az érdeklődőknek ajánljuk a Vörös cédrusból készült infraszaunát, akiknek fontos szempont hogy a kabin egy picit elegánsabb megjelenésű legyen.
 • Esetleg olyan helyre kerül, ahol a sötétebb árnyalat jobban mutat mint a világosabb színű hemlock fenyő.

4. Teljesen üveges legyen elölről az infraszauna vagy fából legyen több?

 • Ha valaki olyan infraszaunát választ, amiben viszonylag sok az üvegfelület (elöl és oldalt), azt leginkább azért teszi, hogy nagyobbnak érezze az infrakabin méretét. Ez általában 1 személyes infraszaunáknál szokott szempont lenni.
 • Érdemes lehet azonban figyelembe venni azt, hogy azoknál az infraszaunáknál ahol az ajtó mellett a kabin homlokfelületén fa van, nem pedig üveg, ott lehetőség van szemben lévő infrasugárzó elhelyezésére is. Ez nem minden infraszaunánál van így, de ha a 100 % - os hatékonysággal szeretne valaki infraszaunázni, akkor érdemes olyan kabint választani, amiben van(nak) szemben lévő sugárzó(k) is.
 • Bár ezek a szemben lévő sugárzók méretüket tekintve nem a legnagyobbak, ettől függetlenül érdemes megfontolni, hogy ilyen típust válasszon valaki.
 • 1 személyes üveges infraszauna pl.: Klikk IDE!
 • 1 személyes Szemben lévő sugárzóval szerelt infraszauna pl.: Klikk IDE!
 • 2 személyes üveges infraszauna pl.: Klikk IDE!
 • 2 személyes Szemben lévő sugárzóval szerelt infraszauna pl.: Klikk IDE!

5. Lapra szerelt legyen az infraszauna vagy egyedi építésű?

Lapra szerelt infraszauna

 • A lapra szerelt infrkabinok nagy előnye az egyedi építésűekhez képest, hogy mivel belőlük rengeteg készül, és sok országba viszik őket, így kedvezőbb áron beszerezhetőek. Olyan is könnyen előfordulhat, hogy egy egyedi építésű infraszauna akár 2 – 3 szor drágábbra jön ki, hiszen abból csak az az egy darab fog készülni. Ha a fő szempont a megfelelő ár / érték arány, akkor a lapra szerelt infraszauna lehet a megfelelő. Ha viszont valami egyedi méretet, felszerelést, külső - belső burkolatot, világítást, vezérlést szeretne valaki, akkor az egyedi építést érdemes választani.
 • Az esetek nagy részében, hacsak nem az igen magas árú egyedi infraszaunákat nézzük, a kivitelezésük minősége szinte megegyezik.
 • A beépített infrasugárzók, a fa burkolat, a használt fényterápia is sokszor egyezik, hacsak nem szeretne valaki annyira egyedi infraszaunát, amiben esetleg több különböző sugárzó van, vagy a kabin  belseje és a külseje más fából készül, esetleg csillagos égbolt van a plafonba építve. Stb.
 • Egyedi infraszauna építése mellett leginkább akkor érdemes dönteni, ha valami speciális méretre és formára van szükség. Ebben az esetben viszont mindenképpen meg fogja érni az a plusz költség, amibe az ilyen infraszunák kerülnek.
 

6. Hol és hogyan kell/lehet ezeket a beltéri infraszaunákat elhelyezni?

A beltéri és kültéri infraszaunák között a 2 legnagyobb különbség a szigetelés és a külső burkolatuk kezelése. A honlapon lévő infrakabinok mind beltérbe valók. Ez azt jelenti, hogy:

61tipp-hova

 • 17 ° C – nál hűvösebb helyiségbe nem ajánljuk őket, mert nem fog tudni rendesen felfűteni, és hamarabb ki is fog hűlni, mint 17 °C feletti hőmérsékletű helyiségben. Ennek ellenére ezeket a kabinokat már helyezték pincétől a padlásig, garázstól a nappaliig házon/lakáson belül mindenhova. A lényeg, hogy 17 °C nál melegebb legyen a teljesen zárt helyiségben.
 • Mivel sokan kérdezték, ezért leírjuk, hogy elölről nyitott, de oldalról és felülről fedett teraszra sem tehető, mert ott nem lehet biztosítani télen a megfelelő alaphőmérsékletet. Teljesen beépített (pl.: beüvegezett) zárt teraszra viszont tehető, abban az esetben ha alkalomadtán felfűthető 17°C ra az infraszaunázáshoz.
 • Ennél kicsit részletesebben a telepítési szükségletekről itt olvashat: KLIKK IDE!

Amire még szükség van a kabin működéséhez, az egy sima egyszerű konnektor. Az infraszaunák nagyon keveset fogyasztanak, és nincs szükség az elektromos hálózat megerősítésére.

és végül...

Klikk IDE! (10 dolog, amit érdemes tudni az infraszaunáról)

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése