term ID:
parent cat ID:116
post ID:157122
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Szauna, infraszauna, törökfürdő – nehéz a választás Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Szauna, infraszauna, törökfürdő – nehéz a választás

Publikálva:

A szauna és a törökfürdő közötti különbség nagyon könnyen összefoglalható: száraz vagy nedves kikapcsolódást nyújt. A felhasználók általában az egyiket szokták jobban szeretni, viszont ez inkább a személyes ízlés miatt történik, nem a fürdő hatása miatt.

A hő ereje

A szaunák száraz hőt, míg a gőzkabinok nedves hőt termelnek. Mindkettő kinyitja a pórusokat, ellazítja az izmokat és segít a kikapcsolódásban. Melyik wellness kezelés a megfelelőbb? Ez leginkább személyes vélemény vagy preferencia kérdése.

Száraz és párás levegő

A hagyományos szaunában a száraz hőt egy kályha adja, amely felmelegíti a köveket; ezek a kövek pedig hőt sugároznak a helyiségbe. A legtöbb szaunában a forró kövekre vizet önthetünk, hogy gőz keletkezzen, és növeljük a páratartalmat. Ez a kis mennyiségű gőz azonban messze elmarad a törökfürdőben keletkező gőz mennyiségétől.

A szaunák szellőzőnyílással vannak felszerelve, amely általában a padló közelében, a kályha mellett található. Ez a szellőzőnyílás a friss levegő keringtetésére és a nedvesség felhalmozódásának korlátozására szolgál.

Létezik egy új szaunacsalád, amely sugárzó hő helyett infravörös fényt használ, és lehetővé teszi, hogy alacsonyabb hőmérsékleten szaunázzunk. Ez azt jelenti, hogy a 90 fokos meleg helyett az 50 fok is meghozza a hatását, ráadásul az infrasugarak a bőr alá hatolnak, és ott fejtik ki a hatásukat.

A törökfürdőben vagy hammamban a gőzfejlesztő a vizet gőzzé alakítja, és a levegőbe bocsátja. A szaunával ellentétben a gőzfürdő gyakorlatilag légmentesen zár, így a páratartalom akár 100%-os is lehet. A levegő olyan párás, hogy a víz lecsapódik a falakon.

Mindegy, hogy melyiket választjuk, csak élvezzük

A szaunákat nem véletlenül építik fából; a fémpadok vagy a csempézett falak megégetnék az embert. Ezenkívül a fa elnyeli a nedvességet, ami hűvösebbé teszi a felületeket, és a páratartalmat is szabályozza. A törökfürdőkben azonban a magas páratartalom és az állandó páralecsapódás miatt a fa meglehetősen gyorsan elhasználódik. A gőzkamrákat nem porózus anyagokkal, például üvegmozaik csempékkel bélelik ki, amelyek problémamentesen nedvesedhetnek. A szabadon álló kabinok, például a háztartási célúak, általában műanyagból készülnek.

A gőzfürdők és a szaunák rendelkeznek bizonyos terápiás előnyökkel. Mindkettő csökkenti az izomfeszültséget, elősegíti a relaxációt és az általános jó közérzetet. A hő segít javítani a vérkeringést, és természetesen elősegíti az izzadást, ami megnyitja a pórusokat és megtisztítja a bőrt. A gőzkamrák kényelmesebbek lehetnek az allergiások számára. A szaunázás pedig azoknak jó választás, akiknek a páratartalom súlyosbíthatja a betegségét, például a reumás ízületi gyulladást.

Szauna vagy infraszauna?

Az infraszaunában a fokozott izzadás elősegíti a gyorsabb anyagcserét. Mivel az infraszaunák kevesebb hőt bocsátanak ki, mint a gőzfürdők, az emberek gyakran pihentetőbbnek találják őket. Mindkét szaunatípusnak kiváló tulajdonságai és előnyei vannak. Ha úgy döntünk, hogy az egyiket telepítjük az otthonunkba, akkor a test és a lélek ellazításával végleg feloldódik a stressz.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése