term ID:
parent cat ID:116
post ID:157280
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Pihenés, nyugalom, egészség – fókuszban az infraszauna Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Pihenés, nyugalom, egészség – fókuszban az infraszauna

Publikálva:

Az infraszaunák a hagyományos hő helyett infravörös paneleket használnak, melyek fénye könnyen behatol az emberi szövetekbe és előbb melegítik fel a testet, mint a levegőt. Aki ódzkodik a hagyományos szaunák használatától, de szeretné élvezni a szaunázás egészségügyi előnyeit, annak remek választás lehet az infraszauna.

A hő mélyebbre hatol, így alacsonyabb hőmérsékleten is intenzív izzadás tapasztalható – írja a Healthline.

Ajánlott írásaink


Az infraszauna használatának előnyei hasonlóak a hagyományos szaunáével. Ezek pedig a jobb alvás, a relaxáció, a méregtelenítés, a fogyás, az izomfájdalmak enyhítése. A szaunázás ezen felül segíthet ízületi fájdalmak esetén is, hozzájárulhat a jobb keringéshez és a bőrt is feszesebbé varázsolja. Segít a krónikus fáradság leküzdésében is.

Nem véletlen, hogy az emberek már évszázadok óta használják a szaunát. Az infraszaunákkal kapcsolatban még nem sok tanulmány készült, azonban kiscsoportos kutatások megállapították, hogy segít a krónikus fáradság leküzdésében egy komplex terápia részeként és segít az izomfájdalom csökkentésében és az erőnléti edzések utáni regenerálódásban is.

Amikor valaki belép egy szaunába, a bőre hőmérséklete megemelkedik, a pulzusszáma magasabb lesz, az erek kitágulnak, a szív több vért kezd el pumpálni, a test izzadni kezd, így a szaunázás a vérkeringést is javíthatja.

A szimpatikus idegrendszer aktívabbá válik, hogy fenntartsa a test hőmérsékleti egyensúlyát és ebbe a reakcióba az endokrin rendszer is bekapcsolódik. A hő ellazítja az izmokat és az így elért relaxációs hatás az, ami a szaunázás egyik legnagyobb előnye.

Az infraszauna használata

Sokan wellnessközpontokban, uszodákban próbálják ki az infraszaunát, mások otthonukba vásárolnak infraszaunát, a szabályok azonban mindenhol ugyanazok. Szaunázás előtt fontos a hidratálás, tehát minimum egy pohár vizet érdemes meginni, sőt, ha valaki érzékeny a melegre, akkor akár a szaunába is vihet magával vizet. Fontos a megfelelő hőmérséklet beállítása is, ami ideálisan 40 és 60 fok között van. Kezdőként érdemesebb alacsonyabb, gyakorlott szaunázóként pedig magasabb hőmérsékletet választani.

Nemcsak a hőmérsékletre, hanem a szaunában töltött időre is vonatkozik a fokozatosság, tehát a kezdők 10-15 percnél többet ne tartózkodjanak bent, ez később növelhető 30 percre. Heti három-négy alkalommal javasolt az infraszauna használata, a bentlét után pedig ugyanúgy fontos a hidratálás.

Vannak ellenjavallatok is, amikor nem szabad használni a szaunát és az infraszaunát. Ilyen az alkoholos befolyásoltság. Akkor is érdemes elkerülni a meleget, amikor valaki rosszul érzi magát, lázas, beteg. Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy az infraszauna használatakor sokat izzad az ember, ezért amikor felállunk, megszédülhetünk.

Ha ez megtörténik, akkor érdemes lassan felállni és lassan leülni. Ha valakinek egészségügyi problémája van, mint a magas vérnyomás, szívproblémák vagy valami miatt orvosi kezelés alatt áll, akkor érdemes szaunázás előtt kikérnie orvosa tanácsát, bár maga a szaunázás biztonságos, nem szabad kockáztatni.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése