term ID:
parent cat ID:116
post ID:157262
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Még időben vagyunk, hogy áttérjünk az infraszaunára Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Még időben vagyunk, hogy áttérjünk az infraszaunára

Publikálva:

Az infraszauna olyan szaunatípus, amely fényt használ a hőtermeléshez. Ezt a szaunatípust infravörös szaunának is nevezik, aminek az alapja az infravörös sugarakon nyugszik. A hagyományos szauna a levegő felmelegítésére használja a hőt, ami viszont a testet is nagy mértékben melegíti fel.

Az infraszauna közvetlenül a testet melegíti, anélkül, hogy a körülöttünk lévő levegő elviselhetetlenné válna.

Ajánlott írásaink


Az ultraibolya fénnyel ellentétben az infravörös elősegíti a sejtek regenerálódását. Az Alternative Medicine Review szerint az infraszauna különösen jó a fájdalom enyhítésére, az izomfeszültség csökkentésére, a vérnyomás csökkentésére és az immunrendszer erősítésére. Meg kell azonban jegyezni, hogy nem mindenki tudja használni.

Miért szeretik annyira?

Általánosságban elmondható, hogy az emberek azért szeretik a szaunázást, mert a mérsékelt testmozgás által kiváltott reakciókhoz hasonló reakciókat vált ki, például erős izzadást és megnövekedett pulzusszámot. Az infraszauna viszont alacsonyabb hőmérsékleten produkálja ezeket az eredményeket. Ezáltal az infraszauna olyan emberek számára is elérhető, akik nem bírják a hagyományos szaunák hőjét.

Ez a szaunatípus a fény használata révén lehetővé teszi, hogy a hő mélyen behatoljon a testbe, így az emberek többet izzadnak még alacsonyabb hőmérsékleten is. Az infraszauna behatolási szintje nagyjából 4 centiméter, és ez lehetővé teszi, hogy a hő elérje az izmokat és egyes belső szerveket. Az ultraibolya fénnyel ellentétben az infravörös fény elősegíti a sejtek regenerálódását. De vajon ez azt jelenti, hogy nyilvánvaló egészségügyi előnyei vannak?

Ezt teszik az infrasugarak

Számos tanulmány vizsgálta az infraszauna használatát a tartósan fennálló egészségügyi problémák kezelésében, és bizonyítékot találtak arra, hogy a szaunázás segíthet. A vizsgált állapotok közé tartozik a magas vérnyomás, a szívelégtelenség, a demencia és az Alzheimer-kór, a fejfájás, a 2-es típusú cukorbetegség és az ízületi gyulladás. Ezen eredmények megerősítéséhez azonban nagyobb és pontosabb vizsgálatokra van szükség. Néhány tanulmányt hagyományos szaunát használó embereken is elvégeztek.

Egy dolog azonban biztos, az infraszaunáknak nincsenek káros hatásai. Ha tehát a relaxáció érdekében szeretnénk kipróbálni, akkor az infraszaunával kell kezdenünk. Bár mellékhatások még megjelenhetnek.

Az infraszauna lehetséges mellékhatásai

Bár az infraszaunákat széles körben használják, vannak olyan mellékhatások vagy kockázatok, amelyekre az egészségügyi szakemberek figyelmeztetnek. Különösen terhes nők és szívbetegek számára ellenjavallt.

A mellékhatások közé tartozik a túlzott izzadás, mivel a túlzott izzadás elektrolit- és ásványi anyag kimerüléshez, túlmelegedéshez és kiszáradáshoz vezethet. Ha tehát úgy döntünk, hogy infraszaunát használunk, akkor a nap hátralévő részében igyekezzünk megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztani.

Meg kell azonban jegyezni, hogy az infravörös sugarakkal kapcsolatos veszélyek – amennyiben helyesen használják őket – minimálisak, ha pedig kétségeink maradnak, akkor mindig forduljunk orvoshoz.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése