term ID:
parent cat ID:116
post ID:84526
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Lakókocsiba épített szauna járja egy japán város utcáit Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Lakókocsiba épített szauna járja egy japán város utcáit

Publikálva:

A koronavírus járvány a világ más országaihoz hasonlóan, Japánban is többféleképpen hatott az emberek életére, rengetegen kényszerültek például a megszokott közösségbe járás helyett az otthoni munkavégzésre. A kevesebb mozgás és a bezártság mind a fizikai, mind pedig a mentális egészségi állapotra befolyással volt.

Nem meglepő tehát, hogy a városvezetők mindent megtesznek azért, hogy a rájuk bízott települések lakosai minél hamarabb formába lendülhessenek.

Tomakomai érdekes megoldása

Tomakomai városa egy egészen újszerű módszert választott erre a célra, egy helyi vállalkozással karöltve mozgó szaunát bocsátott a polgárok rendelkezésére. Tomakomai Japán északi részén, Hokkaido szigeten található, turisták által kevésbé látogatott város. A nevezetességei közé tartozik a nyilvános fürdő és a mellette elterülő hatalmas kemping. A polgármester reményei szerint a mozgó busz a település idegenforgalmát is fellendíti majd, hiszen a kemping területén állandó parkolóhelyet alakítanak ki a számára. De hogyan is kell elképzelni magát a szaunát?

A város és a Touma Electronics Industry Co. vállalat 46 000 dollárt költött a projekt megvalósítására. A mozgó szauna alapját egy lakókocsi adja, amelynek nappalija teljes felújításon ment keresztül. A belső tereket a Tomakomai erdészet által biztosított fenyőfával vonták be.

Az autentikus finn szauna magas hőmérsékletéről és páratartalmáról a kiváló minőségű szaunakályha gondoskodik. Ha pedig valaki a szauna használatát követően azonnal szeretne lezuhanyozni, megszabadulva ezáltal a kellemetlen izzadtságtól, a buszban erre is lehetősége nyílik.

Mit vár még a vállalat elnöke és a városvezetés a szaunabusztól?

Bár a buszt elsősorban a város lakosainak készítették, a településre ellátogató turisták számára is vonzó lehet. Norihisa Tadano a Touma Electronics Industry Co. cég ügyvezetője néhány hete így nyilatkozott:

„Remélem, hogy azok az emberek, akik a kempingbe érkeznek, a pihenésük során szívesen veszik majd igénybe a szaunát.”

Tomakomai városában amúgy nem csak a melegebb hónapokban, de télen is akad természeti látnivaló. Ha valaki ekkora tervezné az utazást, egy havas séta után bármikor elmerülhet a szauna kínálta örömökben.

A pozitív visszhangban azért is bíznak annyira a projekt kivitelezői, mert az elmúlt években Japánban az anime sorozatok hatására jelentősen megnőtt az érdeklődés a szaunák iránt. A szauna egyre többször tűnik fel ezekben az alkotásokban, így az emberek is kedvet kaptak hozzá.

Egy modern változat: az infraszauna

A finn szaunával ellentétben, az infraszauna által képzett sugarak a bőr mélyebb rétegeibe hatolva melegítik fel a szervezetet. Az infraszaunának számos olyan pozitív előnye van, amelyek miatt érdemes rendszeresen igénybe venni.

Csökkenti a fájdalmat és a gyulladások mértékét, sikeresen veszi fel a harcot a makacs narancsbőr ellen, javítja a vérkeringést, méregtelenít és erősíti az immunrendszert. Mivel az infraszauna egy kiváló kalóriaégető, a fogyás során is ideális partner lehet. Félóra infraszauna ugyanennyi idő futásnak felelnek meg.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági, Motoros redőnyös medencetakarókkal kapcsolatban:

+36-70-648-13-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Medence fóliázás, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-648-13-27

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés!)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés!)

Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése