term ID:
parent cat ID:94
post ID:5910
category_94
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Infraszaunázhatok ha magas a vérnyomásom? Infraszauna és a vérnyomás kapcsolata Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Infraszaunázhatok ha magas a vérnyomásom? Infraszauna és a vérnyomás kapcsolata

A magas vérnyomás, vagy más néven hipertónia a legutóbbi kutatások eredményei alapján a fejlett országok népbetegségének számít, ami az itt jellemző folyamatos rohanásnak, és fokozott stressznek köszönhető. A hétköznapok során is rengeteg kellemetlenséget okoz, ha valaki hipertóniában szenved, és sajnos igen súlyos következményei is lehetnek. Kezelésére folyamatosan szükség van, aminek egyik különösen jó módja az infraszaunázás.

A félelmek eloszlatása

A hagyományos finn szaunázást a magas vérnyomású embereknek nem javasolják, ugyanis elsősorban a tüneteket, hosszú távon pedig az állapotot is súlyosbíthatják. Ez annak köszönhető, hogy igen magas hőmérséklet uralkodik a finn szaunákban, és ez a pokoli hőség nehézséget okozhat a légzés-, szív-, és érrendszeri betegségekben szenvedőknek, így ennek használata hipertónia esetén egyáltalán nem ajánlott. Ezzel ellentétben viszont az infraszaunákban jóval alacsonyabb hőmérséklet van, ami a szervezet számára nem annyira megterhelő, sokkal inkább elviselhető. Az infrasugaraknak köszönhetően nincs is szükség az elviselhetetlen hőségre, ugyanis a bőr mélyebb rétegeibe hatolva fejtik ki igen jótékony hatásukat.

A magas vérnyomás, mint betegség

vernyomas

A lényeg megértéséhez érdemes pontosan tudnunk, hogy mi is az a hipertónia. Vérnyomás a szervezetünkben az a nyomás, amelynek segítségével az artériákon, vagyis az ütőereken keresztül képes a vér áramolni. Hogy a létfontosságú szerveink elegendő mennyiségű vért kapjanak, megfelelő vérnyomásra van szükség, ami az erek rugalmasságától, általános állapotától függ. Ahogy az idő halad előre, a rugalmasság csökken, amelynek következtében a vérnyomás növekedni kezd. A probléma akkor lép fel először, amikor a vérnyomás bizonyos értékeket túllép, amelynek alsó határa 90 Hgmm, felső határa pedig 140 Hgmm. Érdemes tudni, hogy nagyon sokáig sajnos észre sem vesszük, hogy magas a vérnyomásunk, így mindenképpen ellenőriztessük rendszeresen!

Az infraszauna jótékony hatásai a vérnyomásra

Mára már kutatások sora igazolja, hogy az infraszauna rendszeres, és mértékletes használata kedvező irányba képes befolyásolni a magas vérnyomást. Ezt pedig annak köszönhetjük, hogy infraszaunázás közben a kellemes meleg hatására ereink kitágulnak, a vérnyomás pedig ennek következtében normalizálódik: vagyis magas vérnyomás esetében csökkenést érhetünk el vele. Az alacsony vérnyomást is helyreállítja az értágulás miatt, de a hipertóniások esetében a javulás jelentősebb, és látványosabb. Ha nem visszük túlzásba az infraszaunázást, hanem mértékletesen, és rendszeresen látogatjuk, akkor a megfigyelések szerint hosszútávon tartósan csökkenhetnek értékeink, így egy igen kíméletes és élvezetes kezelési móddal állunk szemben.

Figyelmeztetés!

Azt azonban fontos tudnunk, hogy az infraszaunázás más gyógymódokat nem helyettesít, inkább egy kiegészítő kezelésként alkalmazzuk, és ha magasabb vérnyomással küzdünk, akkor pedig kezelőorvosunk véleményét feltétlenül kérjük ki, mielőtt rendszeres látogatásokba kezdünk az infraszaunák csábító birodalmában. Emellett pedig azt is feltétlenül tartsuk észben, hogy a hipertóniásoknak minden alkalommal le kell mondaniuk az infraszaunázás utáni lehűtésről, hiszen ez a módszer a vérnyomást hirtelen megemeli.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése