term ID:
parent cat ID:116
post ID:7709
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Hogyan lehet az infraszauna az edzés utáni regeneráció része? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hogyan lehet az infraszauna az edzés utáni regeneráció része?

Publikálva:

Az edzések során az izomrostokban kisebb-nagyobb sérülések, szakadások keletkeznek, amelyek gyógyulásához időre van szükség. A szervezet ilyenkor stresszes állapotban van, de igyekszik visszarázódni a normális kerékvágásba. A regenerációt a táplálkozással, a megfelelő folyadék bevitellel és a pihentetéssel lehet elősegíteni.

A kikapcsolódás egyik legfontosabb eleme az infraszauna használata, ami rengeteg pozitívummal járul hozzá a relaxációs folyamatokhoz.

Mit kell tudni az infraszaunáról?

Ajánlott írásaink


Az infraszauna sok szempontból különbözik a mindenki által jól ismert, hagyományos finn szaunától. Az egyik leginkább érezhető eltérés a kabinok hőmérsékletében mutatkozik meg. Amíg a finn szaunában a fatüzelésű kályha közreműködésével maga a kabin levegője melegszik fel, addig az infraszaunában a sugarak közvetlenül a testet hevítik.

Ezzel sokkal jobb hatásfok érhető el, hiszen az infrasugarak mélyen a bőr rétegeibe hatolnak. Ráadásul, az infrakabin kevésbé terheli meg a szervezetet, így egy rövidebb bemelegítő szakasz után, akár napi rendszerességgel is használható.

Az infraszaunának számtalan pozitív hatása van az emberi testre. Csökkenti például az ízületi és izom eredetű fájdalmakat, fokozza a vérkeringést, illetve erősíti a szívizomzatot. Emellett, a mesterségesen előidézett lázzal munkára kényszeríti az immunrendszert, így az hatékonyabban veheti fel a küzdelmet a különféle kórokozókkal szemben.

Ami fontos még, hogy az infraszauna a méregtelenítés beindítását is segíti, az intenzív izzadással a szervezet rövid időn belül megszabadulhat a benne felgyűlt, felesleges méreganyagoktól. Sokan azonban csak egyszerű stresszoldóként használják, hogy kipihentebbé és energikusabbá váljanak.

Miért jó edzés után szaunázni és hogyan érdemes nekiállni?

A szaunában üldögélve felgyorsulnak az anyagcsere folyamatok, ezzel pedig csökkenthető az edzések utáni fáradtságérzet. A javuló vérkeringésnek köszönhetően megnövekszik a szervezet oxigén ellátása, így az izmok is gyorsabban regenerálódhatnak.

A fájdalomcsillapító hatása miatt az infraszauna megszüntetni a kellemetlen izomláz tüneteit és segít ellazítani a megfáradt izomkötegeket. A méregtelenítéssel hozzájárul a szervezet egészségéhez.

A szaunahasználatnak meghatározott szabályai vannak

Elsősorban a higiéniai okok miatt mindig célszerű zuhanyzással kezdeni. Emellett, a nedvesebb bőr jobban verejtékezik, vagyis a salakanyagok távozása is hatásosabb.

A kabinba száraz testtel szabad belépni, a bent töltött idő egyénenként eltérő lehet. A legtöbben 30-40 percet szaunáznak 40-50 °C közötti hőmérsékleten. Kezdőknek ajánlott ennél rövidebb ideig a kabinban tartózkodni. A használat után érdemes lezuhanyozni és nagy figyelmet kell szentelni a megfelelő folyadékutánpótlásnak is.

A legfontosabb alapszabály azonban az, hogy mint, mindent, a szaunázást is a test visszajelzéseit figyelve ajánlott alkalmazni. Csak azt szabad tenni, ami a testnek is jól esik.

Ha Ön is szívesen meglepné magát vagy családtagjait egy saját infraszaunával, állunk rendelkezésére a weboldalunkon található elérhetőségeken!

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése