term ID:
parent cat ID:116
post ID:7388
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Hogyan fertőtlenítheti szakszerűen a szaunáját a járványos időszakban? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hogyan fertőtlenítheti szakszerűen a szaunáját a járványos időszakban?

Publikálva:

A mostani járványhelyzetben nem csak a közösségi higiénia szabályainak betartására kell különösen figyelni, de otthona tisztaságáért is sokat tehet. A különféle helyiségek alapos fertőtlenítésén túl, a szauna kabinokra sem árt némi időt fordítania. Ez akkor is fontos, ha a szaunát csak a szűkebb családi körben használja, rokonok és vendégek nélkül. Mivel a munkához megfelelő szerekre van szüksége, ezért ezek beszerzése szintén elengedhetetlen.

Ajánlott írásaink


Milyen időközönként kell a kabint fertőtlenítenie Járványos időszakban?

A család szaunákat hetente legalább egyszer, de három-négy használatot követően mindenképpen fertőtlenítenie kell.  A fertőtlenítés nem csak felületi portalanítást jelent, hanem precíz bakteriológiai tisztítást is, ami a szaunakabinok esetében kiemelt jelentőséggel bír. Az olyan részek viszont, amelyek a testtel érintkeznek, minden használat után fertőtlenítésre szorulnak. Ide értendő az aljzat és az ülőpad, főleg, ha törölköző nélküli szaunázás történt. Erre a legmegfelelőbb a szauna tisztító és fertőtlenítő koncentrátumok.

Hogyan álljon neki a takarításnak?

A klórtartalmú készítményeket mindig kerülnie kell, ezek ugyanis komoly kárt okozhatnak a berendezésben. A kabin más tartozékait szintén klórmentes fertőtlenítőkkel tudja megtisztítani, amelyek amellett, hogy elpusztítják a kórokozókat, a portól is megszabadítják a felületeket. A legjobb megoldás, ha a szauna tisztító koncentrátumot a dobozon feltüntetett mértékben vízzel hígítja (legtöbbször százszorosára), és puha ruhával lemossa, letöröli a kényes részeket.

Finn szaunák esetében a szaunakályháknál hasonlóképpen járhat el, de a takarítás megkezdése előtt olvassa el a kabinhoz mellékelt karbantartási útmutatót! A takarítást akkor jó elvégezni, ha a szaunát kellőképpen ki tudja szellőztetni. A munkához, akárcsak az otthona más helyiségeiben, a bőre védelmének érdekében alkalmazzon kesztyűt. A takarítás végeztével pedig hagyjon elegendő időt a kabin teljes száradásához, ne vegye igénybe azonnal.

Mivel segíthet leginkább megőrizni a kabin tisztaságát?

Érdemes félévente – évente gyógyszertárban vásárolt parafinolajjal is átitatnia egy puha rongyot, és finoman átdörgölni az erősebben igénybevet részeket.

Ha szeretné minél tisztábban tartani a kabinját, a használat közben érdemes az ülőpadra és a lábai alá törölközőt helyeznie. A törölköző felszívja az izzadságot, így az nem éri el az eszköz különféle felületeit. Ha rendszeresen így tesz, egyszerűbbé válik a kabin takarítása, ráadásul a kellemetlen szagok megjelenését is megelőzheti.

Miért férdemes infraszaunát használnia járványos helyzetben is?

Az infraszauna a meleggel egyfajta mesterséges lázat idéz elő az Ön szervezetében, ami hatékonyabb működésre készteti az immunrendszert. Emellett csökkentheti a mindennapok során felgyűlt stresszt, a kabinban eltöltött nyugalmas idő ugyanis pozitívan hat a hangulatára.

Akár már az első használat után pihentebbnek és kevésbé ingerlékenyebbnek érezheti magát, ezáltal könnyebben veheti fel a harcot az akadályokkal szemben. Ezen kívül az infrakabin méregtelenítő, fogyasztó, és izomfájdalom csökkentő hatással is rendelkezik, ezért a használatával sok kellemetlen dolgot megelőzhet.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával kapcsolatban:

+36-70-648-13-30

Medenceépítéssel és medence kiegészítőkkel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20

Jakuzzival kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés!)

Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése