term ID:
parent cat ID:116
post ID:7404
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Hogyan enyhítheti a pollenallergia tüneteit az infraszauna segítségével? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hogyan enyhítheti a pollenallergia tüneteit az infraszauna segítségével?

Publikálva:

Napjainkban egyre többen szenvednek valamilyen pollenallergiától. A szakemberek szerint a pollenszezon évről-évre hamarabb veszi kezdetét. Eddig február közepétől lehetett számítani a tünetek megjelenésére, de az elmúlt években néhányan már január végétől tapasztalták a kellemetlenségeket.

A tél végén jelentkező allergiát az olyan korán virágzó fák okozzák, mint mogyoró vagy az éger. A pollenszezon berobbanása általában az időjárástól függ, a hirtelen jött tavasz például egyszerre indíthatja be a különféle növények virágzását. Az allergiások számára a legnehezebb időszakot május, június és július hetei jelentik, de a parlagfű még augusztusban, sőt szeptemberben is virágzik.

Ajánlott írásaink


Milyen tünetekből gyanakodhat Ön a pollenallergiára?

Bár a pollenallergia tünetei igen változatosak lehetnek, a legtöbb esetben az orrfolyás, a torokkaparás és szemirritáció utalhatnak a betegségre. Emellett a rossz közérzet, a fáradtságérzet és köhögés sem ritka jelenség. Azok, akik első ízben tapasztalják meg a pollenallergia tüneteit, sokszor vírus vagy bakteriális fertőzés gyanújával kerülnek háziorvoshoz.

A pollenallergia azonban nem egy gyorsan múló állapot, hetekig vagy akár hónapokig keserítheti meg a mindennapi életet. Ha Ön hasonló tünetektől szenved, fennáll a lehetősége, hogy ez áll a háttérben. A köznyelvben szénanáthaként is ismert problémát ma már vérvizsgálattal és a bőrtesztekkel lehet igazolni.

Hogyan segíthet az infraszauna a pollenallergia tüneteinek enyhítésében?

A szénanátha kutatás során a szakemberek felfigyeltek arra, hogy a páciensek vegetatív idegrendszerében az allergia hatására változások mennek végbe. Ez a rendszer felelős például a szív megfelelő működtetéséért, a légzésért, az emésztésért és a különféle helyzetekre adott immunválaszért is. Az allergiásoknál az immunrendszer alul- vagy túlműködését állapították meg a tudósok, emiatt az allergia egyik legfontosabb kezelési módszerévé az immunterápia állt.

Thaiföldi szakemberek 2013-ban már vizsgálták az infraszauna hatásait. Az infrasugarak a kísérletben résztvevő alanyok vegetatív idegrendszerét olyan módon befolyásolták, hogy annak eredményeként csökkent az allergiás reakció. Később a vizsgálatokat asztmás és krónikus hörghurutban szenvedő betegekre is kiterjesztették, hasonlóan pozitív hatásokat érve el.

Mindebből a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy az infraszauna az immunterápiához hasonlóan néhány éven belül hatékony terápiás eszköz lehet a szénanátha kezelésében.

Mi mindenre jó még az infraszauna?

Az infraszaunát pozitív tulajdonságai miatt számos dologra lehet még felhasználni. A bőrregeneráló hatásával segít leküzdeni a narancsbőrt, csökkenti a mindennapi stresszt és feszültséget, valamint immunerősítőként is működik. A mesterségesen előidézett lázzal folyamatosan edzésben tartja az Ön szervezetének védelmi rendszerét, így a járványos időszakban különösen ajánlott a használata.

Amennyiben sportol, vagy nehéz fizikai munkát kell végeznie szintén, érdemes rendszeresen igénybe venni az infraszaunát, hiszen az infrasugarak ellazítják a megfáradt izomzatot és csökkentik az izom eredetű fájdalmakat.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával kapcsolatban:

+36-70-648-13-30

Medenceépítéssel és medence kiegészítőkkel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20

Jakuzzival kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés!)

Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése