term ID:
parent cat ID:116
post ID:7170
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Az infraszaunák típusai Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Az infraszaunák típusai

Publikálva:

Az infraszaunák jótékony hatásait egyre többen élvezhetik az otthonukban. Az infraszauna hasonlóan működik, mint a napsugárzás, viszont itt nem kell számolni a káros mellékhatásokkal. Az infravörös sugarak képesek áthatolni az emberi bőrön és a vérkeringést is kihasználva, egyenletesen melegítik fel a testet, izzadást generálva. A testnedvekkel pedig egyéb méreganyagok is távoznak, megszabadítva azoktól a szervezetet.

Az infraszaunáknak többféle változatát különböztetjük meg, attól függően, hogy milyen infrasugárzóval rendelkeznek. Ha vásárlás előtt áll, vagy csupán érdeklődik a téma iránt, tartson velünk és tekintse át összefoglalónkat!

Ajánlott írásaink


A Carbon lapsugárzós infraszaunák

A Carbon lapsugárzók egyszerű elv mentén működnek. A vékony fém lapokat áram melegíti fel, azok pedig hőt adnak át a szén bevonatnak, amely ennek hatására infravörös sugarakat bocsát ki. Ezek az emberi szem számára láthatatlan tartományban mozognak, tehát nem világítanak. A Carbon lapsugárzóval ellátott szaunák egyik nagy előnye, hogy a sugárzó felületi hőmérséklete alacsony és egyenletesen melegszik fel, ezért akár neki is lehet dőlni a használat során. A felület nem lesz forró. Típustól függően a beállítható és maximálisan elérhető belső hőmérséklet általában 55 és 65 fok között lehet.

Érdemes ezekből is olyan típust választani, amiben több sugárzó van a belső térben felszerelve. Ezek a típusok ügyfeleink visszajelzései alapján hatékonyabbak. A legkedveltebb kabinokban általában van talp és szemben lévő infrasugárzó is.

A turmalinos infraszaunák

Ezek a típusok, csak Carbon lapsugárzós modelleknél elérhetőek. Teljes nevük Carbon Turmalinos infraszaunák.

A turmalin kristály jótékony hatásait a távol keleten fedezték fel, és hamarosan a japán gyógyászat egyik legfontosabb eszköze lett. A turmalin az általa kibocsátott negatív ionoknak köszönhetően képes megkötni a méreganyagokat, így megszabadítja a szervezetet azok káros hatásától. Ezen kívül a turmalinos szaunákat lúgosítóként is ismerik, mivel segíthetnek a szervezet elsavasodását meggátolni, illetve megfelelő módon kezelni a már beindult folyamatokat.

Az elsavasodás legfőbb okai a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás, valamint a stressz, amelynek a modern kor embere napi szinten ki van téve. A savas környezet pedig komolyan megnövelheti a betegségek kockázatát. Itt jön képbe a turmalinos infraszauna szerepe. Természetesen egy ilyen infraszaunánál is fontos a megfelelő hatékonyság elérése érdekében a helyes táplálkozás és az elegendő folyadékbevitel (víz).

A turmalinos infraszauna természetesen minden olyan jó tulajdonsággal rendelkezik, amelyek a Carbon sugárzós változatokban is megtalálhatók, így nem kell egyikről sem lemondania.

A kettő az egyben infraszaunák

Gyönyörű bőrért infraszaunával

Ezek az infraszaunák a lap- és csősugárzók előnyeit egyesítik magukban. A lapsugárzók a nagy felületük miatt  egyenletes és kellemes hőérzetet biztosítanak a használó számára. Ezzel szemben a csősugárzók magas hőmérsékleten képesek működni, és a környezetükben általában melegebb van, mint tőlük távolabb. A kétféle sugárzó együtt dolgozva hatékonyan növeli a méregtelenítő hatást. Az összhatás kimondottan kellemes, se nem túl meleg, se nem túl langyos. 2 az 1-ben kabinok itt.

A három az egyben infraszaunák

Ha a jelenleg leghatékonyabb infraszaunát keresi, a lapraszerelt beltéri infraszaunák közül, akkor mindenképpen célszerű némi figyelmet fordítani a három az egyben kabinok felé.

A Carbon lapsugárzó miatt a használat során egyenletes hőelosztást biztosít, ami olyan érzés, mintha körülölelné a használót a kellemesen lágy meleg. A lapsugárzó elé helyezett turmalin kövek pedig a fentebb már említett lúgosítási folyamatokban segédkeznek és a méreganyagok távozását is gyorsítják. Végül, a szemben elhelyezett csősugárzó magas hőfoka képes a szauna hatékonyságát a lehető legmagasabb szintig emelni. 3 az 1-ben kabinok itt.

A Full Spektrum csősugárzóval ellátott infraszaunák

A csősugárzós infraszaunák közül jelenleg a Full Spektrum változatok a legmodernebbek. AZ általuk kibocsájtott különböző hullámhosszúságú sugarak, eltérő adottságaik miatt különböző mértékben hatolnak a bőr alá és más-más hatásfokkal dolgoznak. Az infrasugárzó működés közben sárgásan világít, ezért egyfajta fényterápiaként is funkcionál. Főleg olyan ügyfeleink szokták választani, akik a Finn Szauna erősebb hőjét is kedvelik. Ha Ön is szereti a magasabb hőmérsékleten működő infraszaunákat, nézzen körbe a Full Spektrumú szaunák választéka között!

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával kapcsolatban:

+36-70-648-13-30

Medenceépítéssel és medence kiegészítőkkel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20

Jakuzzival kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés!)

Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése