term ID:
parent cat ID:116
post ID:157332
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Az infraszauna méregtelenít Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Az infraszauna méregtelenít

Publikálva:

A szaunahasználat számos egészségügyi előnnyel járhat, jó hatással lehet a szív- és érrendszerre, az izmokra, a bőrre. A szaunázásról azonban a legtöbbeknek a méregtelenítés jut eszébe, ami voltaképp a méreganyagok eltávolítását jelenti izzadással.

Ez a szaunázás egyik legfőbb előnye, de a méregtelenítést mi magunk is tudjuk fokozni, így maximalizálva a szaunázás előnyeit – írja a Sauna Zen. Vannak tehát olyan módszerek, melyekkel a legtöbbet hozhatjuk ki a szaunázásból.

Ajánlott írásaink


A méregtelenítés fokozása

Az első fontos dolog, hogy igyunk sok vizet szaunázás előtt, a méregtelenítés alapja ugyanis az izzadás. Az izzadás a szervezet egyik természetes módja a nem kívánt méreganyagok eltávolításához. Egyszerűen fogalmazva pedig, ahhoz, hogy izzadjunk, hidratálni kell. Igyunk tehát sok vizet, mielőtt belépünk a szaunába és mindenképp igyunk még több vizet akkor, amikor kilépünk a szaunából, hogy elkerüljük a kiszáradást.

Szaunázás előtt és közben is kerüljük az alkoholfogyasztást, hiszen az alkohol kevésbé hidratál, ráadásul vízhajtó hatású is. Arról nem is beszélve, hogy a szaunában történő kiszáradás, vagyis dehidratáció igen veszélyes lehet, ha alkohol is van a szervezetünkben.

Szaunázás után fontos, hogy zuhanyozzunk le hideg vagy langyos vízzel, hisz ezzel lemossuk a kiizzadt méreganyagokat a bőrünkről, így azok nem szívódhatnak fel újraIlyenkor ne használjunk szappant vagy tusfürdőt, hisz ezek csak eltömítik a nyitott pórusokat.

Az infraszaunák fokozottabb méregtelenítést tesznek lehetővé, hiszen az infravörös sugarak közvetlenebbül és mélyebben melegítik fel a bőrt, mint a hagyományos szaunák. Ez pedig lehetővé teszi, hogy a méreganyagok mélyebb szinten kioldódjanak a szövetekből, így több méreganyag távozhat. Az infravörös sugárzás egy olyan hullámhossztartomány, ami mélyebben hatol be a bőrbe, és ezáltal számos egészségügyi előnyt érhetünk el.

A méregtelenítés mellett segíthet csökkenteni az izom- és ízületi fájdalmakat, és a stresszt is csökkentheti, javítva a közérzetet és az alvásminőséget. Az immunrendszerre is jó hatással van az infraszauna, ami erősíti azt, így ellenállóbbak lehetünk a különböző betegségekkel szemben. Ráadásul növelheti az anyagcserét is, és ezáltal segít csökkenteni a testzsír-százalékot, így aki fogyókúrázik, annak a megfelelő étrend és sportolás mellett ez egy remek kiegészítés lehet.

Ha otthon is szeretnénk folytatni a méregtelenítést, akkor használhatunk méregtelenítő krémet, érdemes olyan növényi anyagokat választani, melyek természetes módon segítenek kiüríteni a méreganyagokat alvás közben. Rendszeres szaunázással kombinálva ezek a krémek segíthetnek megtisztítani a szervezetet még több méreganyagtól.

Fontos a rendszeresség is, kezdőként heti egy-két alkalom az ideális, de végül akár a napi használatig is el lehet jutni. A rendszeres szaunázás segít megakadályozni, hogy a méreganyagok újra felhalmozódjanak a szervezetben, nem beszélve a további egészségügyi előnyökről, mint a szív- és érrendszer egészsége, a bőr és a légzőszervek egészsége.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése