term ID:
parent cat ID:116
post ID:157244
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Az infraszauna és az infravörös sugarak titka Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Az infraszauna és az infravörös sugarak titka

Publikálva:

Az infravörös sugarak az elektromágneses energia egyik formája, amik közvetlenül a látható vörös fény alatt helyezkednek el. Ezeket a 750 és 15 000 nanométer közötti hullámhosszúságú rezgő vagy vibráló mozgásokkal állítják elő. Az infravörös terápia a hőterápia elvén működik, azaz a hő sugárzás útján történő elvezetésével.

Ajánlott írásaink


A Cantabria Labs szerint az infravörös sugarakat bizonyos frekvenciával és hullámhosszal alkalmazzák, amíg olyan hőt nem sugároznak, amely 2-10 mm mélységig hatol a bőrbe. Ez a hő fokozza a vérkeringést, több oxigént termel, és új tápanyagokat hoz létre, amelyek serkentik a sejtek regenerálódását és a szövetek helyreállítását.

Előnye, hogy a terápia nem invazív, fájdalommentes, mellékhatások nélküli, és többek között az izomfeszültség csökkentésére, a keringés javítására, a fájdalom enyhítésére, a szervezet méregtelenítésére és az immunrendszer erősítésére is alkalmazható.

Az infravörös sugarak a hullámhosszon keresztül hatnak. Minél hosszabb a hullámhossz, annál nagyobb a hasznos hő elnyelése a felszínen. És minél rövidebb a hullámhossz, annál nagyobb a sugarak behatolóképessége.

Az infravörös sugárterápia egészségügyi előnyei

Az infravörös sugarak hőhatása számos egészségügyi előnnyel jár szervezetünk számára. Hatékony a gyulladás csökkentésében és a fájdalom enyhítésében. Ezek a sugarak javítják a vérkeringést az érintett területen, ezáltal csökkentik a gyulladást és mérséklik a fájdalmat. A véráramlást több oxigénnel és tápanyaggal is ellátja, védekező sejteket hoz létre, amelyek serkentik a szövetek fejlődését és megőrzését.

Javítja a szív- és érrendszeri folyamatokat. Az infravörös sugarak alkalmazása növeli a nitrogén-oxid termelését. Ez egy olyan molekula, amely segít kitágítani az artériákat és megakadályozza a véralvadást, ezáltal szabályozza a vérnyomást.

Izomsérülésekből való felépülésnél is segít, mivel fokozzák a mitokondriumok aktivitását a sejtekben, és ez hatással van az új sejtek és szövetek helyreállítására és növekedésére az izmokban.

Emellett az immunrendszert is erősíti, például a szaunákon keresztül.

Az infraszaunák gyógyító hatása

Az infravörös szaunákat gyakran ajánlják az egészségügyi szakemberek fájdalomcsillapításra, sőt betegségmegelőzésre is. A szauna hőterápia hatékonyságára vonatkozóan számos tudományos bizonyíték áll a rendelkezésünkre. Nézzük, hogy miként segít a használata.

Hőterápia

Az infraszauna által kibocsátott infravörös energia mélyen behatol az izomszövetekbe. Javítja a vérkeringést, és ezáltal elősegíti a test szöveteinek oxigénellátását. Más hőterápiákhoz hasonlóan enyhíti a fájdalmat, a merevséget és az izomgörcsöket. Ezenkívül serkenti a perifériás erek értágulását, és javítja az ízületek és végtagok oxigénellátását. A rándulások és húzódások gyógyulásának felgyorsításával enyhíti a fájdalmat, és csökkenti a szervezet sérülésből való felépülésének idejét.

Fájdalomcsillapítás

A szauna általi hőterápiát számos orvos és terapeuta is ajánlja a krónikus fájdalmak kezelésére. Ide tartozik az ízületi fájdalom vagy gyulladás. Emellett hatékonyan csökkenti a duzzanatokat, és javítja a nyirokáramlást.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése