term ID:
parent cat ID:94
post ID:6089
category_94
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Allergia megelőzése, kezelése infraszaunával. Infraszauna és az allergia Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Allergia megelőzése, kezelése infraszaunával. Infraszauna és az allergia

Napjainkban egyre gyakrabban találkozhatunk sajnos allergiás tünetekkel, nemcsak gyermekeknél, hanem felnőtteknél egyaránt. A legtöbb esetben növénnyel szembeni allergia gyötri az embereket, de sokan az ételekkel, a kozmetikumokkal, vagy a kisállatokkal állnak hadilábon. Rengeteget tehetünk a megelőzésért is, de ha az allergia már kialakult, akkor a kezelés egyik leghatékonyabb formája a rendszeres infraszaunázás lehet. Nézzük meg, miért is!

Az allergia

Egy kicsit közelebbről is érdemes megvizsgálnunk, hogy mik is lehetnek a kiváltó okok egy-egy allergia esetében. A klinikai immunológia és az allergológia szerint, nemcsak a természeti hatások felelősek a kellemetlen tünetek kialakulásáért, hiszen egyre gyakrabban találkozhatunk sajnos napjainkban a mesterséges környezeti ingerek okozta panaszokkal. Mindemellett pedig számos immungyengítő tényező gyötör minket: ilyen a vegyszerezett élelmiszerek sokasága, a szennyezett levegő, a sugárterhelés, az amalgámtömések, de ha csak a legáltalánosabb immungyengítő tényezőt vesszük, a stresszt, sajnos akkor is tökéletes kiváltó okra lelünk.

Ennek köszönhetően egyre többen tisztában vannak azzal a ténnyel is, hogy az allergia maga az immunrendszerünk allergénekre adott fokozott reakciója, így az ellenszer is kézenfekvő: immunrendszerünk helyes működését kell segítenünk a tünetmentesség érdekében, aminek egyik legkiválóbb eszköze az infraszauna.

Kutatások bizonyítják

A thaiföldi Khon Kaen Egyetem néhány évvel ezelőtt vizsgálta, hogy az infravörös sugárzás milyen hatással van az allergia gyógyulását, illetve tünetkezelését illetően. A kutatás alapja az volt, hogy az emberi szervezet vegetatív idegrendszere befolyásolja a test immunválaszait, és az allergiában szenvedők nagy részénél a vegetatív idegrendszer megváltozott működése miatt, az immunrendszer vagy alul-, vagy túlműködik.

Céljuk volt kideríteni, hogy több hétnyi rendszeres infraszaunázás miként befolyásolja a vegetatív idegrendszer működését, a légzés-, és tüdőfunkciókat, vagyis, hogy összességében a szervezet allergiás reakciója csökkenthető-e?

Terápiás eszköz lehet

Az infraszauna az allergia ellen

A szénanáthában szenvedő pácienseket két csoportra osztották: az egyik csoport normál életvitelt folytatott, ők egy speciális egészségügyi oktatásban vettek részt. A kontrollcsoport viszont hat héten át, heti háromszor harminc percet infraszaunázott, és minden egyes alkalommal ellenőrző vizsgálaton kellett megjelenniük az infraszaunázást követően.

A kutatás idejének leteltét követően egyértelmű eredményeket kaptak, hiszen az infraszaunát rendszeresen látogató csoport vegetatív idegrendszerét vizsgálva olyan működést tapasztaltak a kutatók, amelyeknek köszönhetően a szervezet allergiás reakciói csökkentek, valamint ezzel egyidőben a légzésfunkcióik is javultak. Így tehát elképzelhető, hogy a jövőben az infraszaunázás az allergia elleni küzdelem egyik terápiás eszköze lesz, ami a megelőzésben és a tünetkezelésben is új dimenziókat nyithat majd meg.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése