term ID:
parent cat ID:116
post ID:26537
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A világ legfurcsább és legmenőbb szaunái Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A világ legfurcsább és legmenőbb szaunái

Publikálva:

A szauna története évezredekkel korábbra nyúlik vissza, azokba az időkbe, amikor a hidegebb területeken élő emberek a kis, fűtött bódékat még elsősorban tisztálkodásra használták. Ezért sem meglepő, hogy a kezdetleges változatok a gőzképzést mellőzve, csupán egy meleg környezet kialakítására szolgáltak.

Bár manapság a finneket tartjuk a szauna feltalálóinak, a valóság ennél sokkal árnyaltabb képet mutat. A feltárt régészeti leletek arról tesznek tanúbizonyságot, hogy a szaunához hasonló fürdők már az ókori Rómában, a görög szigetvilágban, sőt az amerikai indián kultúrákban sem számítottak ritkaságnak.

Ajánlott írásaink


A szaunák formája a történelem során hosszú utat járt be, és úgy tűnik, ez a folyamat a mai napig nem fejeződött be. Ennek bizonyítékaként, a mostanában elterjedt kabinos szaunák mellett olykor egészen meglepő, mondhatni furcsa típusokkal is találkozhatunk. Ebben a bejegyzésben a világ legegyedibb szaunáit szedtük össze.

Szauna a villamosban: Az olasz tervezők által megálmodott szauna egy villamos kocsiban kapott helyet, ami egy igazi, de működésre nem alkalmas sínpályán áll. A vendégek a különleges gőzfürdőt egy wellness komplexum közepén élvezhetik.

Szaunabusz: A szaunabusz legnagyobb előnye, hogy bárhová elgördülhet. Az ötletgazdák a busz belsejét olyan módon alakították át, hogy abban a kényelmes szaunázás mindenképp megoldható legyen. A faborításnak köszönhetően a járműben teljes mértékben a már megszokott szauna hangulat köszön vissza.

Szauna a magasban: Lappföldön járva a szaunát a legkülönfélébb módon lehet élvezni, akár egy felvonóban üldögélve is. A kabinban töltött percek alatt a vendégek lába alatt gyönyörű kilátás tárul a havas, északi tájra.

Hordó formájú szauna: Ki mondta, hogy a szaunakabin kizárólag szögletes lehet? A hordó kialakítású helyiség valószínűleg bármely családi ház kertjében remekül mutatna, főleg, ha borász is van a rokonságban.

A világ legnagyobb szaunája: A szauna, amelyben egy időben a legtöbb ember tartózkodhat, Norvégiában található. A sátorformájú házat egy norvég művész tervei alapján készítették el az Északi-sarkkör egyik távoli szigetén. Ha valaki kedveli a társaságot és éppen arrafelé jár, ezt a szaunát mindenképpen érdemes megcéloznia.

Gyorsétterem után szauna: Finnországban az egyik leghíresebb gyorsétterem 2015-ben nyitotta meg a saját logóval ellátott szaunáját. Azok, akik rajonganak az étteremért, immár a cég különleges szaunájában izzadhatnak.

Szauna a tavon: Az északi országokban, ahol a szaunának nagy hagyománya van, nem ritkaság, hogy a kabinokat valamilyen természetes édesvíz közelébe telepítik. Az viszont, hogy a szauna egy tó közepén álljon, még az ott élőknek is kuriózumnak számít. A tóra tervezett kabin előnye, hogy a szaunázás után bármikor meg lehet mártózni a kellemes, langyos vízben.

Hockey stadion szauna: Ha valaki kedveli a hockey-t, Finnországban arra is lehetősége van, hogy a meccsnézés közben élvezhesse a szauna jótékony hatásait. Az egy oldalán üvegfallal ellátott kabinból tökéletes rálátás nyílik az éppen zajló mérkőzésre. A többpados kialakításnak köszönhetően a szaunát akár egy nagyobb baráti társaság is igénybe tudja venni.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával kapcsolatban:

+36-70-648-13-30

Medenceépítéssel és medence kiegészítőkkel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20

Jakuzzival kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Érdeklődő!

Június 6.-ig bemutatótermünk technikai okok miatt zárva. Telefonon és e-mailben elérhetőek vagyunk.

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés!)

Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése