term ID:
parent cat ID:116
post ID:157351
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A tökéletes szaunázás lépései: Az Infraszauna helyes használata Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A tökéletes szaunázás lépései: Az Infraszauna helyes használata

Publikálva:

Ha az infraszaunát rendszeresen használjuk, akkor hamar érezni fogjuk magunkon annak jótékony, élettani hatásait. Azonban mielőtt először használnánk a szaunát, érdemes tájékozódni, és szem előtt tartani, az alapvető dolgokat a szauna használatával kapcsolatban.

Ajánlott írásaink


A mostani cikkünk most azoknak szól leginkább, akik még nem jártasak az infraszauna használatában, és akik szeretnének jobban megismerkedni ezzel a remek, modern eszközzel, mely javítani tud az életminőségünkön. Az infraszaunát sokan sokféleképpen használják, használatával kapcsolatban nincs kőbe vésett szabály, de létezik néhány javaslat, melyet érdemes megfogadni.

Az infraszauna jótékony hatásai közé számos dolog felsorolható. Az infrasugarak hatása során fellépő intenzív izzadásnak köszönhetően testünk nagy mennyiségű kalóriát tud elégetni, így elég 30-40 perc infraszauna ahhoz, hogy akár 500 kalóriától is megszabaduljunk. Ez azonban csak azért lehetséges, mert az infrasugarak nem a levegőt, hanem a testet kezdik el felmelegíteni, ezért a kabinban legtöbbször olyan 40-55 Celsiusfokos hőmérséklet van. Az infraszauna emellett élénkítő hatással van a szervezetünkre, erősíti az immunrendszerünket, kiváló lehet relaxálásra, és stresszoldásra is.

Az infraszauna helyes használata

Mielőtt szaunáznánk mindenképpen érdemes legalább fél liter folyadékot elfogyasztani, amely a legjobb, ha víz, de lehet valamilyen tea is. Fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra is, ezért szaunázás közben is legalább fél liter vizet fogyasszunk el, ez ugyanis fokozni fogja az izzadást. A megfelelő folyadékbevitel hiányában sajnos csökkenhetnek az infraszauna jótékony hatásai.

Szaunázás előtt a lezuhanyzás még intenzívebb verejtékezést tud eredményezni, illetve ilyenkor a bőr pórusainak tisztasága miatt könnyebben távozni fognak a különböző méreganyagok is a testünkből.

Az infraszaunát hetente 3-4 alkalommal ajánlott használni, ez pedig alkalmanként olyan 30-40 percet vehet igénybe. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a szaunakabinban csak addig tartózkodjunk, míg jól érezzük magunkat. Ha a bezártság érzet miatt érezzük kellemetlenül magunkat, nyugodtan kinyithatjuk a kabin ajtaját, hiszen nem a levegő hőmérséklete a lényeg, hanem az, hogy az infrasugarak mennyire érik a testünket. A kabinban akkor üljünk le, amikor a hőmérséklet már meghaladja a 45 Celsiusfokot.

A rendszeres infraszaunázás eltüntetheti a narancsbőrt, mellyel sok hölgy küzd, sőt segít a bőrápolásban is, hiszen az izzadás, és a méregtelenítés kitisztítja a pórusokat. Emellett azoknak is beválhat az infraszauna, akik ekcémával küzdenek, heti 3-4 alkalom pedig elősegíti a bőr regenerációs folyamatait, és megőrzi annak rugalmasságát is. Van, aki szaunázás után rögtön lezuhanyozik, mások azonban megvárják azt, amíg a testük kicsit lehűl és teljesen megszárad.

Fontos azonban az is, hogy a kívánt hatás elérése érdekében odafigyeljünk arra, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, sovány húsokból, inkább halakból álljon az étrendünk.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése