term ID:
parent cat ID:116
post ID:142270
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: 9 ok, hogy miért infraszaunázzunk a tél közepén Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

9 ok, hogy miért infraszaunázzunk a tél közepén

Publikálva:

Tombolnak a legkeményebb mínuszok, és igen csak beszűkülnek a lehetőségeink, hogy mihez kezdhetünk magunkkal a szabadidőnk során. A koronavírus terjedése még tovább szűkíti a lehetőségeket, miközben soha ennyire nem volt még fontos a kiváló immunrendszer.

Szerencsére az infraszaunázás a kinti mínuszok ellenére is folytatható, ehhez csak be kell szereznünk ezt az igencsak hasznos eszközt. A szaunát akár naponta is látogathatjuk, hiszen az egészséges szervezet számára nincs olyan hatása, ami bármilyen kárt okozna.

Ajánlott írásaink


Érdemes áttekinteni, mi az a 9 ok, ami miatt az infraszauna a tél közepén is kiváló választásnak számít:

  1. Az infravörös sugárzás hatására a testünk aktívan izzad, amelynek hatására a szervezet megválik a felesleges méreganyagoktól. Emellett zsírégető hatása is van. Egyes szakértők szerint az infraszauna diétával vagy egészséges életmóddal és megfelelő mozgással kombinálva támogathatja a fogyást, és a hatás is hamar látható lesz.
  2. A szaunázás kiváló arra is, hogy megszüntesse a menstruációs ciklus közben tapasztalt hát- és ízületi fájdalmakat.
  3. Ez a berendezés a bőrre is kiváló hatással van, hiszen a pórusok rövid időn belül kitágulnak és kitisztulnak. Mivel a sugárzás hatására aktiválódik a nyirok- és vérkeringés, az elhalt hámsejtek is eltűnnek, ezáltal a bőr is láthatóan ragyogóbb és üdébb lesz.
  4. Az infraszauna elősegítheti az egyes sérülések, törések gyógyulását azáltal, hogy támogatja a hematómák gyors felszívódását.
  5. Az alkalmazásának jótékony hatása lehet az idegrendszerre, emiatt gyakran ajánlják a stressz és az álmatlanság javítására.
  6. Az infraszauna a stressz csökkentésével és az alvás jobbá tételével javítja az immunrendszer állapotát is.
  7. Az szauna használata csökkenheti a koleszterinszintet, ami a szervezet minden egyes sejtjében megtalálható, és a keringési rendszeren keresztül szállítódik.
  8. A jobb koleszterinszinttel kedvező hatás gyakorolható a szív- és érrendszerre, amivel elkerülhető ennek a fontos szervnek és szervrendszernek a megbetegedése.
  9. Az infraszauna elősegítheti a veseműködés jobb működését is, emiatt is sokan használják.

Bár a hullámok, amelyeket az infravörös szauna szabadít fel, természetesek, mégis vannak bizonyos ellenjavallatok, amely esetekben érdemes a kezelőorvosunkkal konzultálni a szauna meglátogatása előtt.

Ezek a következők: nagyobb sebek és sérülések a testen, daganatos megbetegedések, tuberkulózis, alkoholizmus esetén, illetve bizonyos szív- és érrendszeri problémák során. Nagy általánosságban viszont elmondható, ha egy órás gyalogos sétát gond nélkül kibírunk, akkor legtöbbször az infraszauna használata is engedélyezett.

Természetesen a végső szót a kezelőorvos mondja ki, így amennyiben bármilyen betegséggel élünk, mindenképpen konzultáljunk szakemberrel. A szauna használata persze nem korlátozódik a hideg évszakra, tökéletesen ellátja a feladatát tavasszal, nyáron és ősszel is. Ha semmilyen ellenjavallat nincs az infraszaunázásra, akkor könnyen rákaphatunk a számos kedvező hatása miatt.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése