category
term ID:
parent cat ID:
post ID:90
post catID:6
post parentcatID:
category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Mik a különbségek a Vörös Cédrus és a Hemlock fenyő között? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Mik a különbségek a Vörös Cédrus és a Hemlock fenyő között?

  • A Vörös cédrus elegánsabb megjelenésű, mélybarna, erősebb, teltebb illatú, luxus faanyag, ebből adódóan drágább is.A Hemlock fenyő egy jóval  világosabb árnyalatú, letisztult (ha olyan helyre kerül ahol sok természetes fény éri, akkor idővel érik, sötétedik kicsit), nagyon sokat használt szauna és infraszauna alapanyag. Az érdeklődőink 85 % - a ezt a típust keresi. (Én is Hemlock fenyőből készült infraszaunát használok 2010 óta. A cikk Írója.)
  • A Vörös Cédrus valamivel kevesebb gondozást, (tisztítást) igényel ugyanis a maga a  Vörös cédrus fa, gombaölő és korhadás elleni olajokat tartalmaz. Ennek köszönhetően nehezebben telepednek meg a baktériumok, penészgombák a számukra ideális környezetben, így az átlagosnál kicsit párásabb környezetet is hosszan és jól bírják. (uszoda terek, zuhanyzók, wellness részlegek). A legtöbbször a finn szaunákhoz ajánlott, hiszen ott jóval magasabb a páratartalom, mint egy infraszaunában.
  • A Hemlock fenyő sem igényel túl sok törődést. Infraszaunáink külső felületét egy vízbázisú lakk borítja, belülről pedig a natúr faanyagot a legtöbben (vásárlói visszajelzés), évente 2-3 alkalommal enyhén nedves ronggyal áttörlik. Az üvegajtót is szigorúan csak sima vízzel tisztítsuk, vegyszerrel nem.
  • A Vörös Cédrusnak hosszan tartó, erősebb, jellegzetesebb illata van. Ez szintén a faanyagban lévő illóolaj hatása, ami kellemes lehet egy pihentető infraszaunázás alkalmával. A Hemlock fenyőnek is nagyon kedvelt a fenyőillata, és tapasztalatunk szerint minél többet használja valaki az infraszaunáját, annál intenzívebb lesz egy ideig. Viszont az illat erőssége jó pár év elteltével gyengülhet. Ilyenkor egy kis tálkába nyugodtan bele lehet helyezni illóolajokat, amikkel még jobban fokozhatjuk az infraszaunázás élményét.
  • A Vörös Cédrus egészségügyi hatása: A cédrusolaj csökkenti a nyálkaképződést is, ezért hatásosan alkalmazzák a légúti problémák kezelésében.
  • A Vörös Cédrus a legtartósabb szauna anyag: Kanadában rengeteg ház és hajó készül belőle ezen tulajdonsága miatt.

Vörös Cédrus és a Hemlock fenyő

Vásárlóink néhány kedvence...


Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Kollégáinkat

Infraszaunával kapcsolatban:

+36-30-263-46-42

Jakuzzival kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Medencével és medence kiegészítőkkel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20 +36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Tisztelt Látogató!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítés vagy jakuzzi miatt szeretne eljönni a bemutatótermünkbe, akkor az Ön kényelme érdekében kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít előre tervezni.

Nagyon köszönjük!

Téli nyitvatartás: Okt. 12 – Márc. 15

Keddtől – Péntekig: 09 – 17 óra között

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés!)

Hétfőn és Vasárnap: Zárva tartunk

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet írása, visszahívás kérése

 

    • Kérnék egy visszahívást