category
term ID:
parent cat ID:
post ID:1707
post catID:6
post parentcatID:
category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Infraszauna telepítéséhez szükséges feltételek Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Infraszauna telepítéséhez szükséges feltételek

Mire figyeljek, ha egy saját infraszaunát szeretnék otthonra? Pl.: Hol lehet elhelyezni, mire van szükség a telepítéshez, tehető e kültérre, stb.

Röviden, mi kell a honlapon található infraszaunák telepítéséhez:

  • Lakáson belül lehet elhelyezni
  • 17 °C – nál melegebb helyiségben
  • Legyen egy egyszerű konnektor a közelben (230V)
  • Az összeszereléshez egy kicsit nagyobb helyre van szükség, mint maga a kabin

Most pedig ugyan ezek kicsit részletesebben:

1. Ezek az infraszaunák kizárólag beltérben helyezhetőek el, kültéren nem.

A honlapunkon megtalálható infraszaunák, beltéri infraszaunák. Ez azt jelenti, hogy lakáson, épületen belül lehet őket kizárólag elhelyezni. Tehát hálószobától kezdve, a nappalin át a pincén keresztül a fürdőszobáig bárhová telepíthető, a lényeg, hogy beltér legyen és 17 °C – nál ne legyen hidegebb. (Bár helyeztek már kabint 10 °C os garázsba is, de ott a felfűtése az infraszaunának nem lesz 100% – os, illetve hamarabb is ki fog hűlni.)

2. Milyen felületre helyezhetőek?

Bármilyen szilárd, vízszintes padlóra letehető. Szőnyeg, parketta, laminált padló, kő, beton stb.

3. Milyen elektromos szükséglete van az infraszaunának?

Egy egyszerű, sima konnektorra van csak szükség (230V). Semmilyen villanyszerelési plusz munkát nem igényel a telepítése. Az elektromos kábel a kabin tetején van kivezetve (kb. 1,5 – 2m hosszú. Típusfüggő). Ha esetleg nem ér el a konnektorig, akkor hosszabbítóról is lehet üzemeltetni.

infraszauna-vasarlas

4. A szauna, a helyszínen lesz összeállítva

Ezek az infraszaunák lapra szerelt termékek. Legtöbbjük 6 nagyobb darabból áll. Alja, teteje, és a 4 oldala. Nem összeszerelve kerülnek leszállításra, hanem a helyszínen lesznek összerakva. Magyarul, egy normál méretű ajtón is be lehet vinni abba a helyiségbe, ahol össze lesz állítva.

5. Ha szűk helyre kerül az infraszauna (ha pont akkora a hely mint a kabin szélessége)

Ha nem biztos benne, hogy össze lehet Önnél szerelni a kabint, mert kevés a rendelkezésre álló hely, hívja nyugodtan szakértő kollégáinkat, biztos fognak tudni segíteni. Ettől függetlenül a következőkkel érdemes kalkulálnia:

Ha csak szűk hely áll rendelkezésre az infraszaunának, akkor érdemes az infrakabin legnagyobb méreténél (ami általában a tetővel mért méret), 2-3 cm re nagyobb hellyel számolni. Egy ekkora helyre be lehet tolni a kész kabint. Pl.: egy 120 – cm széles kabint minimum 123 cm-es helyre lehet csak betolni. Fontos viszont, hogy összeszerelni ilyen szűk helyen nem lehet!

A szauna összeszereléséhez a kabin alapterületénél kb. 1,5 x nagyobb területre van szükség, hogy a szerelő kollégák az egyes darabokat kívülről össze tudják kapcsolni. A legjobb ha körbe lehet járni szerelés közben és ezután betolni a leendő helyére. Ha erre nincs elegendő hely, akkor legalább 60-70 cm – t lehessen ide-oda tologatni szerelés közben. Pont akkora területen, mint az infrakabin alapterülete, nem lehet összeszerelni a szaunát.

Fontos még a helyiség belmagassága. Az infraszauna összeszereléséhez a belmagasságnak minimum 200 cm – nek kell lennie. Ennél kisebb belmagasságú helyiségben a kabint nem lehet összeállítani.

6. Ha párás helyiségbe kerülne az infraszauna

Párásabb helyiségbe is nyugodtan lehet telepíteni a kabint (pl.: fürdőszoba, medencetér), de ebben az esetben ügyelni kell a megfelelő szellőztetésre. Pl.: ha a fürdőszobában nagy pára keletkezik zuhanyzás alatt, akkor legyen lehetőség (ablak, ajtó) 2-3 perce kiszellőztetni. Érdemes tudni még, hogy az infraszauna az száraz szauna. Tehát nedvesség, pára maximum a bent ülők izzadságából adódhat.

Népszerű kabinok...


 

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Kollégáinkat

Infraszaunával kapcsolatban:

+36-30-263-46-42

Jakuzzival kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Medencével és medence kiegészítőkkel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20 +36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Tisztelt Látogató!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítés vagy jakuzzi miatt szeretne eljönni a bemutatótermünkbe, akkor az Ön kényelme érdekében kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít előre tervezni.

Nagyon köszönjük!

Téli nyitvatartás: Okt. 12 – Márc. 15

Keddtől – Péntekig: 09 – 17 óra között

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés!)

Hétfőn és Vasárnap: Zárva tartunk

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet írása, visszahívás kérése

 

    • Kérnék egy visszahívást