category
term ID:
parent cat ID:
post ID:6128
post catID:6
post parentcatID:
category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Mennyit és mikor érdemes az infraszaunát használni? Reggel, esetleg este? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Mennyit és mikor érdemes az infraszaunát használni? Reggel, esetleg este?

Naponta? Hetente? Naponta többször?

Sokan azok közül, akik elsősorban fogyókúrás, méregtelenítő célzattal használják az infraszaunát, felmerül kérdésként, hogy: lehet e naponta többször használni az infrakabint? Bár az infraszauna közel sem terheli meg úgy az ember szervezetét, mint egy finn szauna, ettől függetlenül a túlzásba vitt infraszaunázás káros lehet.

Válogasson kedvére

Például: ha valaki elkezd egy infraszaunát rendszeresen használni, akkor 1-2 beszoktató hét után akár minden nap használhatja, de naponta 1-nél többször nem szabad. Két infraszaunázás között teljen el legalább 20-22 óra, illetve ha rendszeresen, naponta használja valaki, akkor a folyadékbevitelt (víz), mindenképpen meg kell növelni. Előtte, utána érdemes egy fél – fél liter ásványvizet fogyasztani.

Reggel? Délben? Este?

150, minimum 1 éve rendszeresen infraszaunát használót kérdeztünk meg arról, hogy milyen napszakban szoktak leginkább infraszaunázni. A tapasztalat a következő volt:

  1. Ennek a 150 főnek kicsit több mint a fele (egészen pontosan 79 személy) este szokta használni az infraszaunáját, vagy késő délután munka után. Állításuk szerint jobban alszanak tőle, nyugodtabban tudnak pihenni. Kiegészítésként. Ha valaki lefekvés előtt szeretné használni az infrakabinját, akkor legalább 1-3 órával előtte tegye, hogy legyen a testének elég ideje kihűlni. Főleg akkor, ha valaki szeret infraszaunázás után megszáradni, és csak utána lezuhanyozni.
  2. A 150 főből 19 napközben használja, viszont ők szinte kivétel nélkül sport mellé, kiegészítésként.
  3. A maradék pedig (52 fő), éppen akkor, amikor idejük engedi. Viszont sokan közülük reggel szeretik használni legjobban az infraszaunát, mert rájuk úgy hat mintha egy kávét ittak volna. Felpörgeti, élénkíti őket.

Pár mondatban a tanulság amit mi a véleményekből leszűrtünk (hozzátéve a saját tapasztalatainkat is): Nagyjából bármilyen napszakban használhatjuk az infraszaunát, de érdemes megfigyelni, hogyan hat a testünkre, szervezetünkre. Ha valaki azt érzi, hogy használat után sokkal kipihentebb, nyugodtabb lesz, és jól esne neki egy alvás, akkor érdemes este, lefekvés előtt 1-3 órával infraszaunázni. Ha viszont felpörgeti az infraszaunázás, akkor lehet, hogy neki a reggeli időszak lenne a legmegfelelőbb.

Amit még tapasztaltunk és a visszajelzések is ezt igazolták, hogy nem mindig ugyan úgy hat a szervezetünkre az infraszauna. Nagyban függ a táplálkozástól, a folyadékbeviteltől, illetve, hogy mennyire rendszeresen használja valaki az infrakabint. Havi 2-3 alkalommal, heti 2-3 alkalommal, vagy akár minden nap.

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Kollégáinkat

Infraszaunával és jakuzzival kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Medencével és kiegészítő termékekkel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20 +36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Kedves Érdeklődő!

A bemutatótermünk nyitva, kollégáink folyamatosan dolgoznak, de a kialakult vírushelyzet miatt kérjük Önöket, hogy telefonáljanak nekünk mielőtt eljönnének hozzánk. Így meg tudjuk előzni azt, hogy  többen legyenek a nálunk egyszerre.

A kormány döntése miatt nyitvatartásunk is rövidült. Hétköznap jelenleg 15 óráig vagyunk nyitva. Lásd lejjebb.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 15 óra között

Szombaton:  09 – 12 óra között

Vasárnap: Zárva tartunk

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet írása, visszahívás kérése

 

  • Kérnék egy visszahívást