term ID:
parent cat ID:
post ID:6173
post catID:6
post parentcatID:
category_28
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Infraszauna és a visszeres láb. Mire figyeljünk? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Infraszauna és a visszeres láb. Mire figyeljünk?

Napjainkban sajnos egyre több embernél megfigyelhető az apróbb-nagyobb erekből álló hálózat a lábakon, és nemcsak az idősebbek körében, hanem a fiatalabbak között is.

A jelek azt mutatják, hogy lassan népbetegséggé válik a visszeresség, és ha a korai, apróbb foltocskákat figyelmen kívül hagyjuk, akkor az idő előrehaladtával bizony az esztétikai problémákon kívül akár komolyabb egészségügyi gondot is jelenthet.

Visszér kisokos

A visszerek kialakulásának első, korai jelei a lábszárakon, bokán keletkezett apróbb pirosas vagy kékes foltocskák. Jellemzőbben a nők körében találkozunk ezzel, ugyanis az esztétikai problémák miatt ők előbb észreveszik, de sok férfi és érintett a problémában. A kor előrehaladtával viszont az apró panaszok súlyosbodhatnak, és azon kívül, hogy zavaró látványt nyújt, sajnos komoly egészségügyi veszélyeket rejteget.

Idővel ugyanis a kis foltokból kidülledt, és megvastagodott erek válhatnak, az érfalak gyengesége, és a vénák billentyűinek nem megfelelő működése miatt. Elsősorban az idősebb generáció tagjainál találkozunk a problémával, de egészen fiatalon is tapasztalhatjuk a korai jeleket. Kiváltó oka különösen a mozgásszegény életmód lehet, valamint a jelentős túlsúly is növeli a kialakulás esélyét.

Amit tehetünk ellene

Első sorban tehát érdemes odafigyelnünk arra, hogy megfelelő mennyiségű mozgást vezessünk be mindennapjainkba, hiszen a visszértágulat kialakulását megelőzhetjük vele, így a jövőbeli, súlyosabb szövődmények ellen sikerrel védekezhetünk. Ha többnyire ülőmunkát végzünk, akkor a fokozottan veszélyeztetettek táborát gyarapítjuk, ugyanis ha órákon keresztül nem mozgatjuk testünket, akkor végtagjaink elzsibbadnak, így figyeljünk oda rá, hogy legalább néhány perc szünetünk legyen óránként, amikor átmozgatjuk magunkat.

Ez lehet a mosdó meglátogatása, kávészünet, vagy egy kisebb séta, a lényeg az óránkénti átmozgatáson van. Fontos emellett a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása minden nap, és a hideg-meleg váltózuhanyt is sikerrel alkalmazhatjuk.

Az infraszauna hatásai

Visszérproblémák esetében túlzottan nagy melegnek nem szabad kitenni szervezetünket, így ebben az esetben a hagyományos finn szauna használata mindenképpen kerülendő. Az infraszaunát azonban bátran látogathatjuk, de ezek közül is érdemes olyan típust választani, amelynél az alsó infrasugárzó vagy kikapcsolható, vagy csökkentett teljesítménnyel üzemel, kifejezetten az ilyen problémák miatt. Így azoknak is megfelelhet az infrakabin akik visszér gondokkal küzdenek, de azoknak sem kell lemondani az alsó sugárzók előnyeiről, akiknek nincs ilyen jellegű problémájuk.

Nézzen körül ajánlott infraszaunáink között

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

 • Dr. Bertényi Uszodatechnika elérhetőségei

  Üzenet küldése:


  Visszahívást kérnék egy szakértő kollégától:

  Csak hétköznap hívjanak.Hétvégén is hívhatnak.

  Alap esetben hétköznap fogjuk visszahívni.

  Bemutatóterem nyitva tartása:

  Jöjjön el, és próbálja ki infraszaunáinkat!

  Hétfő - Péntek: 9:00 – 17:00

  Szombaton: Telefonos egyeztetés után 09:00 - 12:00 között

  302 Found

  Found

  The document has moved here.

  1037 Budapest, Testvérhegyi út 69.

  Ingyenes Parkolás!
  Útvonaltervezés

  Hétfőtől – Szombatig: 9 – 18 óráig hívható
  Kérdezzen nyugodtan szakértő kollégánktól!

  A fenti nyitvatartási időben hívható

  E-mail cím: