category
term ID:
parent cat ID:
post ID:6173
post catID:6
post parentcatID:
category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Infraszauna és a visszeres láb. Mire figyeljünk? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Infraszauna és a visszeres láb. Mire figyeljünk?

Napjainkban sajnos egyre több embernél megfigyelhető az apróbb-nagyobb erekből álló hálózat a lábakon, és nemcsak az idősebbek körében, hanem a fiatalabbak között is.

A jelek azt mutatják, hogy lassan népbetegséggé válik a visszeresség, és ha a korai, apróbb foltocskákat figyelmen kívül hagyjuk, akkor az idő előrehaladtával bizony az esztétikai problémákon kívül akár komolyabb egészségügyi gondot is jelenthet.

Visszér kisokos

A visszerek kialakulásának első, korai jelei a lábszárakon, bokán keletkezett apróbb pirosas vagy kékes foltocskák. Jellemzőbben a nők körében találkozunk ezzel, ugyanis az esztétikai problémák miatt ők előbb észreveszik, de sok férfi és érintett a problémában. A kor előrehaladtával viszont az apró panaszok súlyosbodhatnak, és azon kívül, hogy zavaró látványt nyújt, sajnos komoly egészségügyi veszélyeket rejteget.

Idővel ugyanis a kis foltokból kidülledt, és megvastagodott erek válhatnak, az érfalak gyengesége, és a vénák billentyűinek nem megfelelő működése miatt. Elsősorban az idősebb generáció tagjainál találkozunk a problémával, de egészen fiatalon is tapasztalhatjuk a korai jeleket. Kiváltó oka különösen a mozgásszegény életmód lehet, valamint a jelentős túlsúly is növeli a kialakulás esélyét.

Amit tehetünk ellene

Első sorban tehát érdemes odafigyelnünk arra, hogy megfelelő mennyiségű mozgást vezessünk be mindennapjainkba, hiszen a visszértágulat kialakulását megelőzhetjük vele, így a jövőbeli, súlyosabb szövődmények ellen sikerrel védekezhetünk. Ha többnyire ülőmunkát végzünk, akkor a fokozottan veszélyeztetettek táborát gyarapítjuk, ugyanis ha órákon keresztül nem mozgatjuk testünket, akkor végtagjaink elzsibbadnak, így figyeljünk oda rá, hogy legalább néhány perc szünetünk legyen óránként, amikor átmozgatjuk magunkat.

Ez lehet a mosdó meglátogatása, kávészünet, vagy egy kisebb séta, a lényeg az óránkénti átmozgatáson van. Fontos emellett a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása minden nap, és a hideg-meleg váltózuhanyt is sikerrel alkalmazhatjuk.

Az infraszauna hatásai

Visszérproblémák esetében túlzottan nagy melegnek nem szabad kitenni szervezetünket, így ebben az esetben a hagyományos finn szauna használata mindenképpen kerülendő. Az infraszaunát azonban bátran látogathatjuk, de ezek közül is érdemes olyan típust választani, amelynél az alsó infrasugárzó vagy kikapcsolható, vagy csökkentett teljesítménnyel üzemel, kifejezetten az ilyen problémák miatt. Így azoknak is megfelelhet az infrakabin akik visszér gondokkal küzdenek, de azoknak sem kell lemondani az alsó sugárzók előnyeiről, akiknek nincs ilyen jellegű problémájuk.

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Kollégáinkat

Infraszaunával kapcsolatban:

+36-30-263-46-42

Jakuzzival kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Medencével és medence kiegészítőkkel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20 +36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Tisztelt Látogató!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítés vagy jakuzzi miatt szeretne eljönni a bemutatótermünkbe, akkor az Ön kényelme érdekében kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít előre tervezni.

Nagyon köszönjük!

Téli nyitvatartás: Okt. 12 – Márc. 15

Keddtől – Péntekig: 09 – 17 óra között

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés!)

Hétfőn és Vasárnap: Zárva tartunk

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet írása, visszahívás kérése

 

    • Kérnék egy visszahívást