category
term ID:
parent cat ID:
post ID:6568
post catID:6
post parentcatID:
category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Hogyan segíti az infraszauna a jógában a nyújtást Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hogyan segíti az infraszauna a jógában a nyújtást

Az infraszauna sportra és egészségre gyakorolt pozitív hatásait már mindenki ismeri. Hiszen a finn szaunákkal ellentétben nagyon gyorsan felmelegszik, nem kell rá várni és nemcsak a felszínen, hanem a bőr mélyebb rétegeiben is kifejti pozitív hatását. Ezzel pedig hatékonyan spórolhatunk meg időd, ha az egészségünkért szeretnénk valamit tenni. Az infrakabin tehát a tökéletes megoldás arra az esetre, ha rendszeresen sportolunk vagy éppen túl sok ülőmunkát végzünk.

A sportolás és az azt levezető nyújtás hiánya nagy probléma napjainkban főleg azok körében, akik ülőmunkát végeznek. Ilyenkor az izmok elgyengülnek, letapadnak, így nyakfájdalmak és hátfájdalmak jellemzőek az ilyen életmódot folytatókra. Ezekre a bajokra az infraszauna talán az egyedüli gyors megoldás, amely mindenféle mozgás nélkül is képes orvosolni a problémát. Természetesen nem csak a különböző izomfájdalmaktól szenvedő, lusta életmódot folytató, ülőmunkát végző emberek számára képes megoldást kínálni a wellness eszköz. A sportolók, a sportbalesetet szenvedők vagy a jógázók számára is tartogat előnyöket a szaunába történő pihenés, lazítás.

Az infraszauna sportolókra gyakorolt pozitív hatása

Azok számára, akik aktívan sportolnak, rendkívül jó kiegészítést jelent az infraszauna használata, hiszen intenzív méregtelenítő hatása miatt még fogyást is eredményez. Az infrasugarak segítségével olyan területek is kezelhetőek, amelyek még sportolással sem. Ilyen problémás terület lehet a narancsbőr is, amelyre az infraszauna remek gyógyír lehet. Továbbá serkenti az ízületi folyadékok termelődését is, ezáltal nagyobb teljesítményre leszünk képesek akár kezdők, akár profi sportolók is vagyunk.

Az infrakabin használata ezenkívül az izmainkat remekül ellazítja, így felér egy kisebb nyújtógyakorlat elvégzésével is. Az ízületeink sokkal jobban fognak ezáltal funkcionálni, így különösen hasznos ez olyan területeken, mint a váll, a térd vagy a könyék. A sportbalesetek esetén pedig elősegíti a felépülést. Ezenkívül az izomgörcsök oldását is serkenti, illetve megszünteti. Természetesen csupán kiegészítő kúraként alkalmazandó az infraszaunás kezelés, ezért mindig konzultáljunk sportorvosunkkal, kezelőorvosunkkal, hogyan tudjuk a leghatékonyabb módon sportsérüléseinket a szaunás kezeléssel regenerálni.

Ezért jó a nyújtás az infraszaunában

A nyújtó gyakorlatok és a jóga köztudottan egészséges és pozitív hatással van testünkre. A testedzés fontos elemét mégis sokan hajlamosak vagyunk elhanyagolni. Pedig a nyújtó gyakorlatoknak köszönhetően a teljesítmény is fokozódik és megelőzhetők vele a sérülések is. A szaunában végzett jóga gyakorlatok és nyújtó gyakorlatok sokszorta hatásosabbak, mint az anélkül végzett gyakorlatok, hiszen itt is megmaradnak a nyújtás okozta pozitív hatások, de az eszköz megfelelő használata megszünteti a stresszt, ellazítja az izmokat és az egész testet is.

Egy Montgomery egyetemen, Dr. Michele Olson hasonlította össze a nyújtógyakorlatokat infraszaunás környezetben és anélkül. A tanulmánya alapján egyértelműen nagyobb rugalmasságot biztosítottak, különösen a csípő, térd és derék ízületek körül. Ez annak köszönhető, hogy az infravörös sugarak hatására több tejsav termelődik, ami ellazítja az izmokat. Ezenkívül az itt végzett nyújtás pozitív hatással van a testsúlyra és a kardiovaszkuláris rendszerünkre egyaránt. Egy japán tanulmány a szívbetegségekben szenvedők pozitív állapot változását is az infraszauna használatának tulajdonította. A kabinban végzett nyújtás tehát jó hatással van az egészségre, javítja az életminőséget, egészségesebbé teszi a bőrt, javítja a hangulatot, vitalizál és csillapítja a fájdalmakat is.

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Kollégáinkat

Infraszaunával kapcsolatban:

+36-30-263-46-42

Jakuzzival kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Medencével és medence kiegészítőkkel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20 +36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Tisztelt Látogató!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítés vagy jakuzzi miatt szeretne eljönni a bemutatótermünkbe, akkor az Ön kényelme érdekében kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít előre tervezni.

Nagyon köszönjük!

Téli nyitvatartás: Okt. 12 – Márc. 15

Keddtől – Péntekig: 09 – 17 óra között

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés!)

Hétfőn és Vasárnap: Zárva tartunk

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet írása, visszahívás kérése

 

    • Kérnék egy visszahívást