category
term ID:
parent cat ID:
post ID:1677
post catID:6
post parentcatID:
category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Honnan indult az infraszaunázás? Az infraszauna rövid története Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Honnan indult az infraszaunázás? Az infraszauna rövid története

Finnországban létrehoztak egy kis fakuckót, amelyet első sorban tisztálkodó helyiségnek használtak. Ennek okán az északi lehetőségekhez mérten steril környezet fogadta azt, aki belépett a kabinba, így nem meglepő, hogy a betegségben szenvedők a kabinban töltötték idejüket, míg fel nem gyógyultak, és hogy a várandós anyák szintén a faházakban adtak életet csemetéiknek. Illetve egy népi hiedelem is köthető a szauna elődjéhez, mely szerint a házasulandó, sorba kerülő hajadonok szentivánéjkor a faházban időzve fokozták kapósságukat.

Ahogy az emberek egyre több időt töltöttek el a kabinban, felfedezték az „erejét”: a kabinban eltöltött idő számos karitatív hatással jár. A XX. században végbemenő iparosodásnak köszönhetően idővel az egész világon elterjedt a módszer, s napjainkban már többfajta szauna közül választhatunk.

A szaunázás hatásait vizsgálva rájöttek, hogyan lehetne fokozni annak jótékony hatásait: A finnek gőzképző fakályhás megoldását, néhányan infrasugarakkal váltották fel. A 2-25 mikrométeres hullámhosszú sugarak bár szabad szemmel nem láthatóak, az emberi testbe behatolva belülről melegítik fel azt. Ennek következtében az erek kitágulnak, s az így folyamatossá váló vérkeringés révén felgyorsuló anyagcsere növeli a szervezet ellenálló képességét. Ez által az izzadás során 70-80%-ban víz, a maradék 20-30%-ban pedig káros anyagok, salakanyagok távoznak a szervezetből.

szauna-tortenet

Mindezt sokkal kellemesebb (sokak által elviselhetőbb) hőmérsékleten élhetjük meg, mint egy hagyományos (finn) szaunában, hiszen az infrasugarak nem képeznek akkora hőt, mint ahogy azt egy fa- vagy elektromos kályha teszi. Sőt, az infrakabint sokan használják kifejezetten alakformáláshoz, hiszen nagyjából 30-40 perc benne eltöltött idő alatt mintegy 300-500 kalória égethető el.

Az infraszauna jóval nagyobb mennyiségű méreganyagtól szabadít meg, regenerálja, puhítja a bőrt, s míg a finn szaunában a nagy meleg miatt megterhelő a hosszabb idejű benntartózkodás (ezért is nem ajánlják a finn szauna használatát heti 2 alakalomnál többször, míg az infraszaunát egy idő után akár minden nap lehet használni), az infrasugarak a gőzzel ellentétben felfrissítik a szervezetet.

Azt azért fontos tisztázni, hogy a leginkább köztudatba került “infraszauna” név nem teljesen pontos. Ugyanis ezeknek a termékeknek a hivatalos neve “infra kabin”. Hiszen a finn szaunával ellentétben, itt nem a belső levegő hőmérsékletének van jótékony hatása, hanem az infrasugárzók által kibocsájtott infrasugaraknak. Azért hívja szinte mindenki infraszaunának az infra kabint, mert a wellness hotelek, edzőtermek, szalonok révén így került be a köztudatba.

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Kollégáinkat

Infraszaunával kapcsolatban:

+36-30-263-46-42

Jakuzzival kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Medencével és medence kiegészítőkkel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20 +36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Tisztelt Látogató!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítés vagy jakuzzi miatt szeretne eljönni a bemutatótermünkbe, akkor az Ön kényelme érdekében kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít előre tervezni.

Nagyon köszönjük!

Téli nyitvatartás: Okt. 12 – Márc. 15

Keddtől – Péntekig: 09 – 17 óra között

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés!)

Hétfőn és Vasárnap: Zárva tartunk

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet írása, visszahívás kérése

 

    • Kérnék egy visszahívást