category
term ID:
parent cat ID:
post ID:1724
post catID:6
post parentcatID:
category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Az infraszauna hatékony fogyókúra eszköz? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Az infraszauna hatékony fogyókúra eszköz?

Fogyás infraszauna segítségével

Ahogy kezdtek elterjedni az infraszaunák, eleinte csak a nívósabb szalonokban, wellness hotelekben kényeztethettük magunkat. Napjainkban azonban már bárki számára elérhetőek, így akár saját otthonunkban is részesülhetünk az infrasugarak jótékony hatásában és melegében.

Számos régi és friss tanulmány is bizonyítja, hogy a megannyi kedvező hatása mellett a testalkatot is formálják az infrasugarak: amikor beülünk a kabinba, a 2-25 mikrométeres hullámhosszú infrasugarak akár 4 – 5 mm mélyen behatolnak a bőr alá, és belülről kifelé melegítik fel az emberi testet. Ennek következében az erek kitágulnak, felgyorsítva ezzel a vérkeringést, és serkenti az anyagcserét.

Ez a folyamat izzadást idéz elő, amely során nagyjából 70- 80%-nyi víz, illetve ami ebben az esetben nagyon fontos, a maradék hányadban olyan káros anyagok távoznak verejték formájában a szervezetből, mint például a koleszterin, zsírsavak, és egyéb más, nagy mennyiségben ártó anyagok.

A hagyományos szaunákkal szemben az infrasugárzás hatására ötször, de akár hétszer tetemesebb mennyiségű méreganyag szabadul fel, hiszen a finn szaunákban a verejtékünk 96-98% – a szimplán víz. A lényeg, hogy infraszaunázás közben a test kalóriát is éget, így egy infrakabinban eltöltött 30-40 perc alatt, akár 300-500 kalóriától is megszabadulhatunk.

Sport – Fogyókúra – Infraszauna..

fogyokura

Ezt a hatást körülbelül ugyanennyi idejű igen aktív testmozgással érhetjük el, s bár a sport egészséges, mégis kellemesebb egy átdolgozott nap után beülni egy infraszaunába, s olvasgatva, vagy épp relaxálva eltölteni azt a 30-40 percet – tudva, hogy aznap is tettünk egy kicsit az alakunk formálásáért. Ha mindezt rendszeres sporttal kombináljuk, természetesen az eredmény még jobb lesz.

További előnyei az infraszaunának, hogy az infrasugarak kitágítják, így tisztítják bőrünk pórusait, illetve rendszeres használat során a bőrt regenerálva enyhítik, majd eltüntetik a narancsbőrt és egyéb az elhízás vagy fogyás által keletkezett bőrhibákat, valamint az ekcémás kiütések kezelésére is ideális. A heti többszöri, és rendszeres használat (3-4 alakalom hetente) lehetővé teszi a bőrnek, hogy rugalmas maradjon, így a bőrkeményedések idővel ugyancsak eltűnnek, a serkentőbb anyagcsere által a nyirokfolyadék is fokozottabban kering, és ezáltal az alakformálás maga is fokozódik.

Fontos megemlíteni, hogy érdemes infraszaunázás előtt egy fél órával egy fél liter ásványvizet meginni, illetve utána is szintén kb. fél órával legalább ennyi folyadékot fogyasztani, de akár közben is.

Ha pedig mindent be szeretne vetni a fogyásért és a szép egészséges bőrért, akkor természetesen az infraszaunázás mellett, a heti rendszeres testmozgással (heti 2-4 alkalom), valamint a megfelelő táplálkozással, és folyadékbevitellel teheti ezt meg.

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Kollégáinkat

Infraszaunával kapcsolatban:

+36-30-263-46-42

Jakuzzival kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Medencével és medence kiegészítőkkel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20 +36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Tisztelt Látogató!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítés vagy jakuzzi miatt szeretne eljönni a bemutatótermünkbe, akkor az Ön kényelme érdekében kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít előre tervezni.

Nagyon köszönjük!

Téli nyitvatartás: Okt. 12 – Márc. 15

Keddtől – Péntekig: 09 – 17 óra között

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés!)

Hétfőn és Vasárnap: Zárva tartunk

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet írása, visszahívás kérése

 

    • Kérnék egy visszahívást