category
term ID:
parent cat ID:
post ID:6097
post catID:6
post parentcatID:
category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Az infraszauna hatása a stresszre. Hogyan segít csökkenteni? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Az infraszauna hatása a stresszre. Hogyan segít csökkenteni?

A technológiai robbanásnak, és a megállíthatatlan információáradatnak köszönhetően annyira felgyorsult körülöttünk a világ, hogy egyre stresszesebben telnek mindennapjaink. A munkahelyen és a hétköznapok során felállított követelményeknek való megfelelés pedig szintén hatalmas terhet ró ránk, így a felfokozottság, és a folyamatos időhiány miatt az ellazulás az egyik legkevésbé beilleszthető program lett a mókuskerékben.

Fizikai tünetek sora

A felgyorsult világgal párhuzamosan egyre több betegséggel is találkozunk, amik lehetnek apróbb problémák, de a skála egészen a legsúlyosabb gondokig terjed. Nem véletlen ez, hiszen a mindennapos feszültség, a párkapcsolati és munkahelyi konfliktusok, az anyagi problémák mind-mind olyan tényezők, amelyek az izmokat folyamatosan természetellenes állapotban tartják.

Légzésünk nem megfelelő – vagy túl zaklatott, vagy felszínes -, aminek köszönhetően szívünk, vérkeringésünk, belső szerveink állandóan túlterheltek, nem jut elegendő oxigén a létfontosságú szervekhez, a szívhez és az agyhoz sem, ami hosszútávon funkcionális zavarokhoz vezet. Ha tehát nem fordítunk kellő időt a megfelelő relaxációra, feltöltődésre, akkor bizony akarva-akaratlanul kisebb-nagyobb betegségek sora fog minket súlytani.

A csodálatos feltöltődés

Relaxáció, kikapcsolódás alatt nem feltétlenül az egybefüggő nyaralást kell értenünk csak, noha kétségtelenül ez a leghatékonyabb az ember számára. A munkahelyen is intézhetünk magunknak pár percet, amikor átmozgatjuk magunkat, veszünk néhány mély lélegzetet, iszunk egy finom forrócsokit, vagy sétálunk a szabadlevegőn, esetleg beszélgetünk pár percet munkatársainkkal. A hangsúly azon van, hogy amennyire lehet, az agy elfelejtse korábbi tevékenységét, mégha csak pár percre is, mert már ez óriási segítség testünknek-lelkünknek egyaránt.

Délutánonként is érdemes bevezetnünk egy fél órás jógát, futást, vagy olyan sporttevékenységet, amit szeretünk, egy kis olvasást, egy bögre forró teát, vagy lazító fürdőt, szaunát, esetleg egy-egy rövid esti meditációt, ami rendszeresen gyakorolva csodákra képes. A hétvégéinken pedig szintén igyekezzünk némi lazítós programot beiktatni – már ezzel a néhány apró trükkel rengeteget tehetünk önmagunkért.

stressz

Infraszaunával a stressz ellen?

Stressz ellen kitűnő megoldást jelent a rendszeres infraszaunázás is, hiszen amellett, hogy testünkre számos jótékony hatást gyakorol a méregtelenítő folyamatoknak köszönhetően, lelkünk is feltöltődik már egy fél órás szaunázás alatt. A kellemes meleg, a csend, ami körülvesz minket, szemünk behunyása, és a lazító érzések, amelyek ilyenkor hatalmába kerítenek minket, felérnek egy mennyországi kirándulással. Ezzel könnyedén ellensúlyozhatjuk a mindennapok során minket ért stresszhatásokat, alkalmunk nyílik egy-egy kiadós feltöltődésre, mindamellett, hogy testünk egészsége is javul, bőrünk pedig ragyogni fog. Kell ennél több?

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

 • Dr. Bertényi Uszodatechnika elérhetőségei

  Üzenet küldése:


  Visszahívást kérnék egy szakértő kollégától:

  Csak hétköznap hívjanak.Hétvégén is hívhatnak.

  Alap esetben hétköznap fogjuk visszahívni.

  Bemutatóterem nyitva tartása:

  Jöjjön el, és próbálja ki infraszaunáinkat!

  Nyitvatartás lejjebb.

  Kérdezzen nyugodtan szakértő kollégánktól!

  1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. (Ingyenes Parkolás!)

  Téli nyitvatartás: október 15 - február 29 között.

  Hétfő: Telefonos egyeztetés után

  Keddtől - Péntek: 9:00 – 17:00

  Szombaton: 09:00 - 12:00

  Vasárnap: Zárva

  E-mail cím: