category
term ID:
parent cat ID:
post ID:1688
post catID:6
post parentcatID:
category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Használhatok terhesség alatt infaszaunát? Az infraszauna és a terhesség. Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Használhatok terhesség alatt infaszaunát? Az infraszauna és a terhesség.

Noha az infrasugaraknak számos karitatív hatása van az emberi szervezetre, de arról, hogy a várandós nőkre miként hat, semmilyen hivatalos tanulmány nem számol be. Ami biztos, hogy a terhesség 9 hónapja alatt a szervezet másként működik, mint egyébként – így nem a tőle megszokott módon reagálja le az infrasugarak által előidézett folyamatokat sem.

Az infrasugarak a 2-25 mikrohosszuságukkal akár 3-5 milliméter mélyen behatolnak a bőr alá, és belülről melegítik fel az emberi testet. Az így jelentősen megemelkedett testhőmérséklet akár a magzatburok vagy a magzatvíz hőfokát is megemelheti, ami káros hatással volna az embrióra, sőt a terhesség utolsó néhány hetében még akár a szülést is beindíthatja. Arról nem beszélve, hogy akár magát a magzatot is elérhetik az infrasugarak, aminek végeláthatatlan következményei lehetnek. Épp ezért, abban az esetben, ha állapotos nőről van szó, mindenképpen érdemes kikérni a nőgyógyász vagy háziorvos véleményét, mielőtt beülne az infrakabinba!

terhesseg

 

Ahogy a sugarak hatására az erek kitágulnak, és fokozódik a véráramlás és az anyagcsere, korábban lerakódott méreganyagok szabadulnak fel és kerülnek bele a véráramba, mielőtt végleg távoznának a szervezetből – s ez ugyancsak ártalmas lehet a magzatra nézve. Ez a szoptatós kismamákra is szintúgy érvényes, hiszen az anyagcsere által a méreganyagok az emlőkig is eljutnak, így az anyatejjel is érintkeznek.

A lényeg: mi nem adhatunk és nem is adunk orvosi tanácsokat. Ha terhesség alatt infraszaunázni szeretne, mindenképpen kérje ki nőgyógyász vagy háziorvosa véleményét, mielőtt beülne egy infrakabinba!

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze kollégáinkat

Infraszaunával és jakuzzival kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Medencével és a hozzá tartozó termékekkel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20 +36-30-9-247-003

Bemutatóterem nyitvatartása

Tisztelt érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte. Így elkerülheti az esetleges várakozást. Köszönjük!

Téli nyitvatartásunk: október 15 – február 29 között.

Keddtől – péntekig: 09 – 17 óráig

Szombaton: 09 – 12 óráig

Hétfő és Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

  • Kérek egy visszahívást