term ID:
parent cat ID:
post ID:1688
post catID:6
post parentcatID:
category_28
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Használhatok terhesség alatt infaszaunát? Az infraszauna és a terhesség. Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Használhatok terhesség alatt infaszaunát? Az infraszauna és a terhesség.

Noha az infrasugaraknak számos karitatív hatása van az emberi szervezetre, de arról, hogy a várandós nőkre miként hat, semmilyen hivatalos tanulmány nem számol be. Ami biztos, hogy a terhesség 9 hónapja alatt a szervezet másként működik, mint egyébként – így nem a tőle megszokott módon reagálja le az infrasugarak által előidézett folyamatokat sem.

Az infrasugarak a 2-25 mikrohosszuságukkal akár 3-5 milliméter mélyen behatolnak a bőr alá, és belülről melegítik fel az emberi testet. Az így jelentősen megemelkedett testhőmérséklet akár a magzatburok vagy a magzatvíz hőfokát is megemelheti, ami káros hatással volna az embrióra, sőt a terhesség utolsó néhány hetében még akár a szülést is beindíthatja. Arról nem beszélve, hogy akár magát a magzatot is elérhetik az infrasugarak, aminek végeláthatatlan következményei lehetnek. Épp ezért, abban az esetben, ha állapotos nőről van szó, mindenképpen érdemes kikérni a nőgyógyász vagy háziorvos véleményét, mielőtt beülne az infrakabinba!

terhesseg

 

Ahogy a sugarak hatására az erek kitágulnak, és fokozódik a véráramlás és az anyagcsere, korábban lerakódott méreganyagok szabadulnak fel és kerülnek bele a véráramba, mielőtt végleg távoznának a szervezetből – s ez ugyancsak ártalmas lehet a magzatra nézve. Ez a szoptatós kismamákra is szintúgy érvényes, hiszen az anyagcsere által a méreganyagok az emlőkig is eljutnak, így az anyatejjel is érintkeznek.

A lényeg: mi nem adhatunk és nem is adunk orvosi tanácsokat. Ha terhesség alatt infraszaunázni szeretne, mindenképpen kérje ki nőgyógyász vagy háziorvosa véleményét, mielőtt beülne egy infrakabinba!

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

 • Dr. Bertényi Uszodatechnika elérhetőségei

  Üzenet küldése:


  Visszahívást kérnék egy szakértő kollégától:

  Csak hétköznap hívjanak.Hétvégén is hívhatnak.

  Alap esetben hétköznap fogjuk visszahívni.

  Bemutatóterem nyitva tartása:

  Jöjjön el, és próbálja ki infraszaunáinkat!

  Hétfő - Péntek: 9:00 – 17:00

  Szombaton: Telefonos egyeztetés után 09:00 - 12:00 között

  1037 Budapest, Testvérhegyi út 69.

  Ingyenes Parkolás!
  Útvonaltervezés

  Hétfőtől – Szombatig: 9 – 18 óráig hívható
  Kérdezzen nyugodtan szakértő kollégánktól!

  A fenti nyitvatartási időben hívható

  E-mail cím: