term ID:
parent cat ID:
post ID:1664
post catID:6
post parentcatID:
category_28
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Melyek az infraszauna, infrasugarak jótékony hatásai? Néhány a sok közül Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Melyek az infraszauna, infrasugarak jótékony hatásai? Néhány a sok közül

Más energiákkal szemben az infrasugár olyan fajta energia, amely nem a környezetet látja el hővel, hanem javarészt (mintegy 80%-ban) azt a testet, amire irányul maga a sugár. Többek között a Nap is ilyen infrasugarakat bocsájt ki. Ezért van az, hogy ahol a Földet a Nap sugarai érik, ott meleg van. Ezzel szemben kicsiny bolygónkon belül is képesek vagyunk infrasugarakat létrehozni.

Ezeket a sugarakat előszeretettel alkalmazzuk az orvoslás számos területén, mert az infrasugarak 2-25 mikrohosszúságukkal akár 4 mm mélyre is képesek behatolni a bőr alá. Tágítják az ereket – ezzel folyamatossá téve a véráramlást, minek következtében felgyorsul az anyagcsere, ami az emberi testben verejtékezést eredményez. Az izzadás során körülbelül 70-80%-nyi vizet, és a maradék hányadban pedig a szervezetben lerakódott zsírsavakat, koleszterint, és egyéb káros anyagokat veszítünk. A fejben lévő erek is szintúgy tágulnak, így ha infraszaunázunk, felfrissülten hagyhatjuk el a kabint. Valamint a vér folyamatos áramlásának köszönhetően jótékony hatással van a szív- és érrendszerre is.

infrasugarak

Nagyjából 30-40 percnyi infrasugarak között eltöltött idő alatt szervezetünk akár 300-500 kalóriát is képes elégetni, így alakformálás szempontjából is szívesen használják, hiszen másként nem kevés aktív sporttal érhető el ugyan ez az eredmény. Kitágítja a pórusokat, ezáltal tisztítja, puhítja, selymesebbé teszi a bőrt, illetve regenerálja azt.

FONTOS! Gyógyászati szempontból tehát sokféle betegségre karitatív hatással vannak az infrasugarak, azonban öngyógyítás céljából semmiképpen se „kezeljük” általuk magunkat. Főként magas vérnyomás, sebészeti műtéteket követően, ha fertőző betegségben szenvedünk, illetve várandós állapotban. Az ilyen esetekben (illetve bármilyen más betegség esetén is) mindenképpen kérjük ki kezelőorvosunk véleményét, mert betegség idején, az emberi szervezet másként viselkedik, mint alapjáraton, így többet árthatunk magunknak az infrasugarakkal, mint amennyit használnánk!

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

 • Dr. Bertényi Uszodatechnika elérhetőségei

  Üzenet küldése:


  Visszahívást kérnék egy szakértő kollégától:

  Csak hétköznap hívjanak.Hétvégén is hívhatnak.

  Alap esetben hétköznap fogjuk visszahívni.

  Bemutatóterem nyitva tartása:

  Jöjjön el, és próbálja ki infraszaunáinkat!

  Hétfő - Péntek: 9:00 – 17:00

  Szombaton: Telefonos egyeztetés után 09:00 - 12:00 között

  1037 Budapest, Testvérhegyi út 69.

  Ingyenes Parkolás!
  Útvonaltervezés

  Hétfőtől – Szombatig: 9 – 18 óráig hívható
  Kérdezzen nyugodtan szakértő kollégánktól!

  A fenti nyitvatartási időben hívható

  E-mail cím: