category
term ID:
parent cat ID:
post ID:79
post catID:6
post parentcatID:
category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Mik a különbségek az infraszauna és a Finn szauna között? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Mik a különbségek az infraszauna és a Finn szauna között?

 • Az infraszaunát sokkal szélesebb korosztály használhatja, mint a finn szaunát. Egészen fiatal kortól, egészen idős korig ajánlott, ugyanis az infraszauna sokkal kevésbé terheli meg az ember szervezetét, mint a finn szauna.

 • Az infraszaunát egy kis idő után, akár minden nap lehet használni (maximum napi 1x), a finn szaunát viszont heti 2 alaklomnál többször nem ajánlatos, hiszen sokkal jobban megterheli az ember szervezetét, ahogy már ezt feljebb is írtuk.
 • Az infraszauna a jótékony hatását az infrasugarakkal éri el, ami(k) a bőr mélyebb rétegeit éri(k) el. Az infrasugarak ugyanis néhány milliméter mélyen behatolnak a bőr alá, és belülről melegítik a testet. A finn szauna kizárólag a meleg levegővel, és a magas páratartalommal dolgozik.
 • Az infraszauna levegőjének a hőmérséklete alacsonyabb (legalábbis ahogy a legtöbben használják) nagyjából 40-60 °C között lehet. Ezt mindenki beállíthatja magának. A finn szauna hőmérséklete akár ennek a 2x-ese is lehet. Illetve a páratartalom is sokkal magasabb a finn szaunában.
 • Mind a Finn mind az infraszauna nagyon egészséges, de az infraszaunában keletkező verejték 70-80 %-a víz, a maradék, az emberi szervezetre káros anyagok együttese, salakanyag. Ezért is használják sokan méregtelenítésre. A finn szaunában a verejték kb.98 %-a csak víz.

A finn szauna és az infraszauna különbségei

 • Bekapcsolás után az infraszaunát akár azonnal lehet használni, míg a finn szaunának elég hosszú idő kell a felfűtéshez. Akár 30-60 percet is kell várni amíg beülhetünk.
 • Az infraszaunában 2,5-szer rövidebb idő alatt lehet elégetni, ugyan azt a kalóriamennyiséget, mint finn szaunában. Ezért remek kiegészítése lehet, akár egy fogyókúrás programnak is.
 • Bár a finn szauna is jót tesz a bőrnek, de közel sem annyira mint az infraszauna. Sok hölgy használja kifejezetten a bőrre gyakorolt feszesítő hatása miatt.
 • Az infraszauna fogyasztása még a nagyobb kabinok esetében is akkora, mint egy átlagos porszívóé. Így a villanyszámlát is csak éppen megemeli picit. Ráadásul elég egy egyszerű konnektor a használatához. A finn szaunák legtöbbje 400V-ot igényel, és akár 10-szeres is lehet a fogyasztása az infraszaunához képest.
Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Kollégáinkat

Infraszaunával kapcsolatban:

+36-30-263-46-42

Jakuzzival kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Medencével és medence kiegészítőkkel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20 +36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Tisztelt Látogató!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítés vagy jakuzzi miatt szeretne eljönni a bemutatótermünkbe, akkor az Ön kényelme érdekében kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít előre tervezni.

Nagyon köszönjük!

Téli nyitvatartás: Okt. 12 – Márc. 15

Keddtől – Péntekig: 09 – 17 óra között

Szombaton: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés!)

Hétfőn és Vasárnap: Zárva tartunk

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet írása, visszahívás kérése

 

  • Kérnék egy visszahívást